Diéta és salaktalanítás, holdfázisok szerint
Nem megy a fogyókúra? Elhatározol valamit, de nem bírod tartani? Gondoltál már arra, hogy a Hold segíthet?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A holdfüggő hormonrendszer

A női hormonális ciklus a Holdhoz igazodik. 29 és fél nap telik el két újhold között, ami megfelel egy ciklus időtartamának. Telihold idejére esik a termékeny periódus, újholdra pedig a menstruáció. Ez mára már szabálytalanná vált a tablettáknak és a stresszes életmódnak köszönhetően.

De az eredeti menetrend helyreállítható. Kísérletek bizonyítják, hogy a fény szabályozza a ciklust: ha egy nő egy éjszakát teljesen elsötétített szobában tölt, majd három egymást követő éjjel egy gyengén világító lámpa mellett alszik, a terv helyreáll, újra szabályos, 29,5 napos lesz a ciklusa - feltéve, ha nem szed fogamzásgátlót. A fényt a tobozmirigy érzékeli, és ennek megfelelően irányítja a hormontermelést.

Mi történik a holdfázisokban?

Újhold: a kiválasztás fő fázisa, a szervezet méregtelenítését ekkor célszerű végezni. Ha fel akarsz hagyni egy rossz szokásoddal, érdemes újholdkor belekezdeni a dologba, persze fontos, hogy nyomós okod is legyen a leszokásra, mert különben a megfelelő holdfázis mit sem ér! Az emberi tudat kitágul, és fogékonnyá válik az újrakezdésre, a régi szokások felszámolására.

Növő hold

A beépítés időszaka, fokozódik a szervezet energiakészlete, elsősorban több pihenésre lenne ilyenkor szükség. Növekvő szakaszban a Hold segíti a súlygyarapodást, fokozza az egészségtelen élelmiszerek utáni vágyat. Gondoskodik arról, hogy minden apró bűn azonnal észlelhető legyen a mérlegen. Ebben az időszakban különösen fontos az önkontroll: lassan, rendszeresen, kis adagokat fogyassz. A nagy adag gyomorproblémához, telítettségi érzéshez, erőtlenséghez vezet.

Nemcsak a tápanyagokat, a méreganyagokat - alkohol, nikotin, koffein - is jobban elraktározza a szervezet. Mivel a testi folyamatok is a növekedés, felépítés irányába haladnak, ilyenkor nagyon hatásos minden tápláló, erősítő kúra, ugyanakkor nem érdemes semmilyen, a test egy részének eltávolításával járó beavatkozást - például foghúzás - végezni, mivel a kelleténél jóval több vérzéssel jár. Utóbbira a fogyó hold időszaka kiválóan alkalmas, akárcsak a szervezet méregtelenítésére. A Hold aktív cselekvésre ösztönöz, ilyenkor ajánlatos a spontán tervezés. Kedvező időpont a javaslatok felülvizsgálatára, követelményszintek emelésére, termékeny vállalkozások beindítására.

Telihold

Mivel ekkor az immunrendszer aktivitása csökken, és a vérzékenységi hajlam intenzívebb, ekkor nem célszerű műtéteket, orvosi beavatkozásokat végeztetni. A fogászati rendelőkben is megsokszorozódik a betegek száma teliholdkor. Ilyenkor ugyanis gyakrabban kipottyan a tömés, és többeknél intenzív fogfájás is jelentkezik. Különösen telihold idején fontos az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás. Ha fogyni akarsz, ebben az időszakban fontos a fegyelmezettség. A kreatív természeti erők szabadon működnek. Jó kibontakozási lehetőségek nyílnak. Erőteljes ösztönző és izgató érzéseket tapasztalsz.

Fogyó hold

Ez a kiválasztás, a karcsúsítás és méregtelenítés időszaka, javul a szervezet energiafelhasználása, könnyebb fogyni, és ekkorra célszerű az operációkat és fogorvosi kezeléseket is tervezni. Ilyenkor különösen jól sikerülhet a fogyókúra. Az ekkor elkövetett bűnök nem éreztetik kínos hatásukat úgy, mint telihold idején. A legtöbb esetben jóval hatásosabbnak bizonyul a fogyó hold idején végzett méregtelenítő kúra, mint egyébként. A fogyókúrát is telihold után egy-két nappal kezdd. Az édességet és zsírt ilyenkor nem kívánod annyira, mint teliholdnál. Segít a régi szabály: reggelizz, mint egy császár, ebédelj, mint egy király, vacsorázz, mint egy koldus. 19 óra után ne egyél. 16 óra után csak könnyen emészthető ételt fogyassz. Különösen hatásos a szénhidrát és a fehérje szétválasztása.

Eleinte teljesítőképességed maximális, ilyenkor minden fontos munkát könnyen elvégezhetsz. Majd ahogy a holdciklus végéhez közeledik, a lazítás, leeresztés, feloldódás ideje következik. A testi, lelki, szellemi erőknek újra fel kel töltődniük. Célszerű mérleget vonni, szükség esetén változtatni - utazás, költözés.

Ha érdekelnek egyéb egészséggel kapcsolatos témák, és szeretnél több mindent megtudni a holdfáziok hatásairól, akkor mindenképpen látogass el az InforMed oldalára!

OLVASD EL EZT IS!

csipkes felso  nagy
  • gyógynövény
  • tünetek és betegségek

Hasi görcsök, puffadás, székrekedés

Ezt is szeretjük