Hátfájás, fejfájás és székrekedés ellen
Golyózz egészségedre!
Szabadulj meg a kellemetlen problémáktól a lehető legtermészetesebb módszerrel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A természetgyógyászatban ma már számtalan módszer létezik, melyekkel a legkülönbözőbb problémáidat kezelheted gyógyszerek nélkül. A számtalan keleti gyógymód közül talán a legismertebb az akupresszúra, melynek során az akupunktúrás pontokat valamilyen nyomással ingerlik. Ennek a módszernek egy különlegesebb változata a kéz-akupresszúra, amit végezhetsz különleges kínai golyókkal is.

Hogyan gyógyítanak a golyók?

A kínai filozófia szerint a testen úgynevezett meridiánok, energiacsatornák futnak keresztül, melyeken az éltető energia, vagyis a csí kering. Ha ebben a folyamatban valamilyen zavar áll be, felborul a test egyensúlya, ami betegségek kialakulásához vezet. Ezeken a meridiánokon keresztül kezed és talpad is kapcsolatban van a belső szervekkel, például a belekkel, agyi idegekkel. A szervek az akupresszúrás pontokon keresztül stimulálhatók akár nyomkodva, akár masszírozva.

Erre valók a golyók. A csikung golyókkal való folyamatos gyakorlás segít megtartani az energiák szabad áramlását, fokozza a vérkeringést, méregtelenít, és megóv a krónikus betegségek kialakulásától vagy állapotod romlásától.

Mit kezelhetsz velük?

A kínai golyók számtalan egészségügyi probléma esetén nyújthatnak segítséget. Mivel a tenyéren minden szervhez tartozik egy pont, a lehető legtöbb tünetet vagy betegséget kezelheted.
A hüvelykujj tetején belül helyezkedik el az agyvelő pontja, a többi ujjon pedig a homlok és koponyaüregé. Ezen pontok stimulálása akár a krónikus, erős fejfájás leküzdésében is segítségedre lehet.

A hüvelykujj külső részén helyezkedik el a gerinc pontja. Ennek a pontnak nagyon fontos szerepe van, hiszen ingerlésével megelőzheted a gerincet érintő problémákat, a tartás romlását és a hátfájdalmakat is.
A tenyér alsó, csuklóhoz közeli részén található a vékony- és vastagbél akupunktúrás pontja. Ezt stimulálva az emésztési problémák - például a hasmenés vagy a székrekedés - hatékonyan kezelhetőek.

A felsorolt egészségügyi problémákon kívül még rengeteg tünetet enyhíthetsz vagy megszüntethetsz a csikung golyók használatával. Hatékony segítséget nyújthatnak például olyan betegségek esetén, mint a diabétesz, a gyomorfekély vagy a magas vérnyomás. Használhatod őket menstruációs fájdalmaid enyhítésére is vagy éppen stresszkezeléshez.

Az egészségügyi problémákat nemcsak gyógyszeres kezeléssel lehet megoldani, számos más módszer áll a rendelkezésedre. Az ayurvéda abban különbözik minden más gyógyászati filozófiától, hogy egyénre szabottabb, pontosabb diagnosztikát és kezelésmenetet képes nyújtani az ember számára. Egyaránt felöleli a megelőzés, az életmód, a gyógyítás tudását.

Milyen golyót válassz?

A csikung - vagy más néven egészség - golyókat a legtöbb ázsiai termékeket árusító boltban beszerezheted. Rendkívül sok fajtájuk létezik. Legelterjedtebbek a krómozott acélból készített golyók, melyek harmóniával kapcsolatos motívumokkal díszítettek.
Választhatsz tömör vagy üreges eszközt is. Az üregesek belsejében egy apró rugó található. Ez a rugó mozgatáskor kellemes csilingelő hanggal és enyhe rezgéssel segíti a relaxálást.

A golyók készülhetnek kőből is. Leginkább jádéból, ami a kínai kultúrában különleges jelentőséggel bír, önmagában is gyógyító hatású.
Több méretben is kaphatók. Nagyon fontos, hogy a lehető legmegfelelőbbet válaszd. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a golyókat beleteszed egyik tenyeredbe. Ha kényelmesen elférnek, és jól tudod őket mozgatni, jó méretet választottál.

Így használd!

A gyakorlat rendkívül egyszerű. Vedd kezedbe a golyókat, majd ujjaidat egymás után lazán behajlítva, hullámmozgásokkal próbáld őket egymás körül mozgatni. Bármelyik kezedben próbálhatod, csak arra kell ügyelned, hogy jobb kezedben az óramutató járásával megegyező, bal kezedben pedig ellentétes irányba forgasd.

OLVASD EL EZT IS!

hat lany
  • öngyógyítás
  • megfázás

Gyógyítsd magad ingyen!

lanyok
  • életmód
  • megelőzés

Melyik típusba tartozol?

Ezt is szeretjük