Fogyni akarsz? 1 szabály, aminek minden étkezéskor eszedbe kell jutnia
A jó munkához idő kell - ez igaz az étkezésre is.
A rohanva elfogyasztott ebéd amellett, hogy emésztőrendszeri panaszokhoz, többek között puffadáshoz vezet, a fogyást is nehezíti. Táplálkozási szakértők szerint fontos szabály, hogy minden falatot - különösen a nehezebben emészthető húsféléket - érdemes harmincszor megrágni, mielőtt lenyelnéd.
Ha így teszel, segíted a gyomor, a hasnyálmirigy és más emésztőszervek munkáját, hiszen a táplálék lebontása már a szájban megkezdődik, ráadásul a rágás önmagában is serkenti a gyomornedvek kiválasztását, beindítja a bél perisztaltikus mozgását. Azért is fontos, hogy lassan, megfontoltan egyél, mert a gyomrod körülbelül húsz perc étkezés után küld jelet az agynak arról, hogy megtelt - szinte függetlenül attól, hogy valójában mennyit ettél.
Fogyás fűszerekkel
Lapozd át az alábbi galériát, ha szeretnéd megismerni az egyes fűszernövények fogyást elősegítő hatását.
OLVASD EL EZT IS!
- uborka
- fogyasztó praktikák