Milyen hajproblémád van?
Elárulja betegséged!
Ha hullik, zsírosodik, és korpás a hajad, az nemcsak esztétikai probléma, hanem komoly betegségek tünete is lehet. Járj utána, mi okozza!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nők többsége kislánykora óta csodálja a magazinok címlapján, az órásplakátokon, vagy épp a tévéreklámokban szereplő gyönyörű nők még gyönyörűbb hajkoronáját. Ez a szokás nem sokat változik a felnőttkorral. Csakhogy a nők nagy része az esti fürdőszobai kiruccanás alkalmával tükörbe néz, és szomorúan konstatálja, hogy neki bizony nem adatott olyan álomszép sörény, mint az ismert modellnek vagy színésznőnek.

Nem, sajnos a természet nem mindig igazságos. Vagy legalábbis nem retusálják a hétköznapi halandó fényképeit olyan gyakran. De félretéve a rosszmájúságot, és a problémával komolyabban foglalkozva, arra a megállapításra juthatunk, hogy a hajproblémák túlmutatnak önmagukon. Lehet, hogy alapvetően vékonyszálú a hajad, de az már kevésbé tekinthető normálisnak, hogy hullik is.

Hajhullás

Ha a sörényed hirtelen – a tavaszi vagy őszi fokozottabb hajvesztéstől függetlenül – hullásnak indult, érdemes odafigyelned. Ritkán fordul elő, hogy csupán a hajaddal lenne probléma. A hajhullás ugyanis az esetek túlnyomó többségében valamilyen testi rendellenességre, szervi problémára utal. Előfordulhat, hogy csupán mandulagyulladás vagy egy rossz fog áll a háttérben, de az is meglehet, hogy komolyabb betegségről van szó. Ha észreveszed, hogy hetek óta viszonylag intenzíven – napi száz szál felett – hullik a hajad, mindenképpen tanácsos elmenned egy alaposabb kivizsgálásra. A hajhullás mögött ugyanis lehet, hogy pajzsmirigyprobléma, gombás betegség, vas-, esetleg ásványianyag-hiány bújik meg. Emellett azonban előfordulhat az is, hogy valamilyen életmódbeli változásra is szükség lesz, mivel a hajhullást a stressz is előidézheti.

Zsíros haj

A haj fokozott zsírosodása sajnos gátolja a hajhagymák megfelelő tápanyag-ellátását. Ha a faggyúmirigyek túltermelnek, a zsír a szőrtüszőbe is visszafolyik – elzárva ezzel a hajhagymát. Ennek következtében pedig könnyen kialakulhat a hajhullás is – így pedig mindjárt két problémával kell egyszerre szembenézned. A zsíros haj hátterében - az alkati tényezőkön túl általában – meghúzódhat gombásodás, de betudható egyes gyógyszerek hatásának is. Ezen kívül pedig okozhatják környezeti tényezők is.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

Száraz, töredezett, korpás haj

Ha egyre gyengülő, száraz, töredezett hajad nem a kémiai beavatkozások – festés, dauer – eredménye, érdemes utánajárni a problémának. A töredezett haj lehet, hogy pusztán arra figyelmeztet, nem fogyasztasz elegendő folyadékot – a napi minimális mennyiség körülbelül két liter. Ha azonban nem ez áll a dolog hátterében, meglehet, hogy szervezeted ásványianyag- és vitamintartalékai kimerülőben vannak. A száraz haj tehát utalhat az immunrendszer gyengeségére – ez pedig hajlamossá tesz arra, hogy számtalan egyéb betegség támadja meg szervezetedet.

Ha száraz hajad korpás is, annak hátterében egy pityrosporum ovale nevű gomba állhat. Ez a gomba minden ember fejbőrén megtalálható, és normál körülmények között nem is okoz semmilyen problémát. Elszaporodása következtében azonban egy gyulladásos folyamat indul meg, mely fokozott osztódásra készteti a hámsejteket.

Ezt is szeretjük