A csodatévő gyümölcslé
Alzheimer-kór és szájrák ellen
A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglevek nemcsak finomak, de a betegségektől is megvédenek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór csúnya szóval élve nem más, mint az agysorvadás. A beteg fokozatosan veszít szellemi képességeiből. Ez a fokozatosság az idő előrehaladtával egyre gyorsabb és drasztikusabb. A vége minden esetben ugyanaz, a teljes elbutulás.

Nevét a betegséget először megfogalmazó német orvosról, Alois Alzheimerről kapta, aki ideggyógyászati pályafutása alatt rengeteg Alzheimeres beteggel találkozott. A betegség folyamatát az alábbiak szerint foglalta össze:

  • Gondolkodási és kognitív funkciók beszűkülése.
  • Magatartásváltozás.
  • Elbutulás.
  • Majd gyors biológiai leépülés.

Kiváltó okai

Sajnos az orvostudomány a mai napig nem tudta megállapítani, hogy miért lesz valaki Alzheimeres, illetve, hogy mi az a biztos tényező, melyet, ha kizár, megmenekül a szörnyű leépüléstől. Még a lefolyása sem egyértelmű. Van olyan beteg, aki akár egy hónap alatt teljes szellemi leépülésen megy keresztül, míg másnál ez akár évekig, évtizedekig is elhúzódhat.

Kezelése

Mivel rengeteg tisztázatlan kérdés veszi körül a problémát, gyógymód, illetve megelőzési mód nem létezik. Vagy legalábbis hivatalosan előállított gyógyszeres készítmény nem készült még. Nagy áttörést jelentett azonban a Kame Project-nek nevezett orvosi kutatás, mely 1992 és 2001 között zajlott, és melyben 1900 japán ember – férfi és nő egyaránt – vett részt. A kutatás a zöldség- és gyümölcsfogyasztás, valamint az Alzheimer-kór kialakulása közti kapcsolatot hivatott felmérni. Az eredmény megdöbbentő lett.

A fogyasztás és az előfordulás szignifikánsan fordított arányban áll egymással. Ha tehát hetente többször, vagy akár minden nap eszel zöldséget és gyümölcsöt, illetve iszol frissen facsart, préselt, ízesítés nélküli leveket, a betegség kialakulásának esélyét gyakorlatilag teljesen lecsökkentheted.

Daganatok

Az már gyakorlatilag közismert és elfogadott tény, hogy a zöldségek, illetve a gyümölcsök magas antioxidáns hatásuk révén segítik megakadályozni a daganatos betegségek kialakulását is. Így tehát minden táplálkozási szakértő és orvos nyomatékosan arra buzdítja betegeit, hogy minél többet szerepeljenek a természet adta védőszerek az étrendjükben.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Szájüregi rák

Ezeken a tényeken felbuzdulva bostoni kutatók kifejezetten a szájüregi rák megelőzési lehetőségeit vizsgálták meg 1986 és 2002 között. A vizsgálat során közel 45 ezer férfi étkezési szokásait figyelték meg. A 16 év alatt konkrét adatot tudtak meghatározni: a gyümölcsök, különös tekintettel a citrusfélékre, akár 40%-kal csökkentik a szájüregi daganatok előfordulási esélyét.

A 40% nagyon magas, különösen, ha azt vesszük, hogy nem létezik olyan biztos módszer, mellyel elkerülhető lenne bármilyen daganatos betegség. A citrom, a narancs, a grépfrút és a lime fogyasztása így nemcsak frissítő hatású, hanem végtelenül fontos, pozitív egészségügyi következményekkel jár.

Ezt is szeretjük