Ez okozza a pattanásokat és a hajhullást?
Nem is gondolnád
Panaszaid folyamatosan fennállnak, vagy folyton visszatérnek? Íme, egy lehetséges ok a háttérben. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Veled is előfordult már, hogy rendszeresen kiújuló vagy folyamatosan fennálló egészségügyi problémáidtól egyszerűen nem tudtál megszabadulni?
Ugyanazzal a betegséggel újra és újra megküzdesz?
Vagy csak egyszerűen erős hajhullásban, pattanásos arcbőrtől szenvedsz, melynek egyik orvos sem találja az okát?

A gondot általában az jelenti, hogy betegségeket csak tünetileg kezelik, a kiváltó okot azonban nem keresik, vagy nem sikerül megtalálni.
Tüneteidet akár a tested más területein lévő, sokszor rejtett kórokozó is okozhatja. Ezt nevezzük gócnak...

Rejtélyes betegségek egyszerű megoldása

A nem megfelelő szájhigiénia fogkövek megjelenéséhez vezet, mely fogágy gyulladást okoz, hamarosan ínytasakok megjelenése várható – vagyis fogászati góc keletkezik - és olyan következményes, súlyos, általános betegségeket okozhat, mint például a szívinfarktus, agyvérzés, bőrbetegségek, cukorbetegség, koraszülés. Előfordulhat, hogy egy gyulladt bölcsesség fog vagy akár egy észrevétlenül betört gyökér okozza a gócot.

Manapság, a fogkrémek, műfogsor tisztítók és szájöblögetők reklám dömpingjében, már elég közismert, hogy a fogkő az ételmaradékból keletkezik és a nem elég hatékony szájápolás következtében (ebbe a minimum évente kötelező fogászati szűrés és fogkő eltávolítás is beletartozik) egyre nagyobb és szélesebb telepeket alkot a fognyakon.

A legfőbb problémát azonban az okozza, hogy a fogkő irritálja az ínyt, a baktériumok könnyen megtelepednek és szaporodni kezdenek rajta, ami gyulladást okozhat, de a fogkő mennyiségének növekedésével éket képez a fog és az íny között. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a fog íny alatti részébe is bekerülhetnek ételmaradékok, melyeket sajnos otthoni módszerekkel nem lehet kitisztítani, ez pedig tökéletes táptalaj a baktériumok szaporodásához - meleg, sötét, nedves közeg, folyamatos táplálék ellátással.

Azon kívül, hogy a baktériumok gyulladást, kellemetlen szájszagot okoznak, de az ínytasakokon keresztül - mely a fog és íny között kialakult baktériumokkal teli üreg - bekerülnek a véráramba, így a test különböző részein másodlagos betegségeket okozhatnak a mellett, hogy folyamatosan gyulladásban tartják a szájat, így a szervezetet is.
Lesújtó statisztikai adatok alapján a 30 év feletti lakosság több mint felénél, a 45 év felettiek 85%-nál jelentkezik 3 mm mélységű ínytasak, mely már fogínysorvadásnak számít.

Az ínysorvadás egy vissza nem fordítható folyamat!

Megfelelő módszerekkel lelassítható, jobb esetben megállítható, tünetileg kezelhető. Az idejében nem kezelt ínysorvadás a folyamatos gyulladás következtében az csontállomány pusztulásához vezet, emiatt a fogak meglazulnak és elvesznek.

Sajnos az ínysorvadás következtében leépült csontállományba implantátumok nem helyezhetőek! Ennek következtében akár 45-50 évesen kivehető fogpótlás használatára kényszerülhetünk! Sőt, az implantátumot viselőket épp úgy érinti ez a jelenség, mint aki saját foggal rendelkeznek!

De mit lehet tenni?

Járj fél évente-évente fogorvoshoz és szájhigiénikushoz ellenőrzésre, ultrahangos fogkőeltávolításra, lézeres baktérium mentesítő kezelésre, fenntartó kezelésekre és kérj személyes szájápolási tanácsokat.
Ha már baj van, fogínygyulladásban vagy fogínysorvadásban szenvedsz, minél sürgősebben fordulj olyan fogászati klinikához, ahol az ínysorvadás lézeres kezelésében élen járnak, komplett kezelési program áll a gyógyulni vágyók rendelkezésére.

De a legfontosabb, hogy a fogínysorvadás nem csak az idős kor problémája!

Forrás: www.gasparmed.hu, www.fifike.hu(%oldalmero(http://ad.adverticum.net/img.prm?zona=1759478&kampany=2511597&banner=2511606&ord=RANDOM_NUMBER)%)

A rendszeres szűrés nemcsak a tökéletes mosoly, de egészséged záloga is egyben. Jelentkezz be mihamarabb, hogy fény derüljön a rejtett gócokra!

Gáspár Medical Center
Cím: 1085 Budapest, József körút 37.
Telefon: +36 1 317 81 75
Mobil: + 36 30 3286337 (ECTODER)
Email: info@gasparmed.hu
www.gasparmed.hu
Ezt is szeretjük