Forradalmi magyar módszer a daganatos betegség gyógyítására: nagyon sok életet menthet meg

Nemzetközi elismerést kapott.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A legújabb felmérések szerint minden negyedik halálesetért daganatos megbetegedés felel, Magyarországon pedig minden évben 65 ezer új rákos beteget regisztrálnak.

Sokan a halálos ítélettel egyenlőnek fogják fel a diagnózist, pedig ma már sok rákfajta kezelhető, amennyiben időben felismerik. Éppen ezért nagyon fontos a rendszer szűrés, és az egészségtudatosság. A kezelési lehetőségek fejlődnek, egyre többet tudunk meg a daganatos betegségekről és kezelésükről. Egy magyar orvosra is büszkék lehetünk.

Új lehetőségek a kezelésre

Dr. Peták István és csapata egészen újszerű diagnosztikai módszerrel dolgozik, melynek során a daganatokat okozó génhibákat térképezik fel. 

A teljes génvizsgálat már régóta elérhető, de hiába lehet molekuláris diagnosztikával rengeteg génhibát feltárni, Dr. Peták István szerint a hiányos számítástechnikai lehetőségek akadályt jelentenek.

Ezért Oncompass Calculator néven kifejlesztettek egy olyan orvosi szoftvert, ami feldolgozza a tudományos szakirodalmat, az egyéb elérhető adatokat, és ezek alapján rendszerezi a terápiás lehetőségeket.

A szoftver tehát megkeresi, hogy létezik-e bárhol a világon a beteg genetikai problémájára gyógymód, és ezt az információt hozzáférhetővé teszi mind a betegek, mind pedig az orvosok számára. Ennek köszönhetően pedig mindenki olyan célzott kezeléshez juthat, ami kifejezetten az ő betegségére jelenthet megoldást.

Tudtad, hogy a kemoterápia és a sugárkezelés mellett már új, célzottan ható gyógyszerek is elérhetőek Magyarországon?
Többek között a már itthon is elérhető módszerekről, a betegek lehetőségeiről mesél Dr. Peták István és Dr. Bánki Endre a Femina Klub novemberi klubestjén, bemutatva a rákgyógyítás legújabb innovációit.

Jegyek kizárólag online, korlátozott számban érhetők el: www.feminaklub.hu

Időpont: 2016. november 19. 18 óra
Helyszín: Thália Színház, Mikroszínpad

Bővebb információ: www.femina.hu/feminaklub

Dr. Peták István az Oncompass Medicine vállalat vezérigazgatójaként részt vett egy olyan, világon egyedülálló szoftver kifejlesztésében, amely forradalmi változásokat hozott a rákgyógyítás területén.

2016 januárjában a Szilícium-völgyben az Egyesült Államok egyik legnívósabb világkonferencióján mutatta be informatikai rendszerét, amelyhez hasonló kutatásokat ez idáig csak a Harvard Egyetemen végeztek. A rendszer segítségével ugyanis minden rákos beteg számára személyre szabottan a beteg sejtekre ható, célzott kezelés választható ki.

Szerencse kérdése?

Dr. Peták szerint a rák olyan, mint egy rossz szerencsejáték. Ha az ember meg is tesz mindent a megelőzésért, nem lehet 100%-ig biztos abban, hogy a kór nem támadja meg a szervezetét.

A nők esetében a daganatos betegség leggyakrabban az emlőt és a méhnyakat támadja meg. A mellrák sokszor időben elcsíphető, ha rendszeresen - havonta legalább egyszer - megvizsgálod magad. Ennek a helyes menetéről itt olvashatsz.

A nőgyógyászok szerint évente egyszer minden nőnek el kellene mennie méhnyakrákszűrésre. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy időben észrevegyék, ha baj van, ezért bármennyire is ódzkodsz a gondolattól, ezt mindenképpen tedd meg az egészséged érdekében.

Ezt is szeretjük