Fogyj 5 kilót típusod szerint!

Melyik fogyókúra illik hozzád?

Csak akkor lesz sikeres a fogyás, ha megtalálod a tökéletes diétát. Ismerd meg, melyik típusba tartozol!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem mindenkinél működik ugyanúgy egy diéta. Lehet, hogy a barátnőd esküszik egy módszerre, míg te pokoljárásnak tartod, ráadásul egy grammot sem fogysz tőle. A kúra hatékonyságát nem csupán biológiai adottságaid, de életmódod, hozzáállásod is befolyásolja.

Vannak, akiket egy hosszú, lassabb eredményt produkáló diéta hamar lelomboz, másokat az állandó kalóriaszámlálás kerget őrületbe, míg megint mások úgy érzik, képtelenség időt szakítani a rendszeres étkezésre és a speciális fogások elkészítésére. Sokan nem bírják a feszültséget, és sutba vágva a diétát bánatukban egy szelet csokitorta után nyúlnak, a kúra nevét pedig feljegyzik a többi sikertelen próbálkozás mellé.

Pedig, ha életmódodhoz passzoló módszert választasz, az sokat könnyít helyzeteden, és örökös kiskapukat sem kell majd keresned a számodra betarthatatlan szabályok miatt. Ha megismered, melyik típusba tartozol, és tudatosítod azt, a diétát is könnyebb lesz kiválasztani. Bármelyiket próbálod is ki, öt kilót egész biztos leadhatsz.

Az elfoglalt

Ha ebbe a típusba tartozol, állandó pörgésben vagy, általában túlórázol a munkahelyen, majd rohansz az iskolába a gyerekekért. Leckeírás, takarítás, vacsorakészítés, lefekvés előtt még néhány óra kettesben, a hazavitt munkával. Egy elfoglalt nő kávén és szendvicsen vagy készételeken él, és örül, ha a családjának van ideje főzni, arról már álmodni sem mer, hogy mindenből egy diétás változatot is készítsen.

Olyan diéta ideális számodra, mely nem igényel plusz energiaráfordítást, és nem vesz el értékes perceket a családdal vagy a munkával töltött időből. Az is fontos, hogy a fogyókúra alatt se zuhanjon le a vércukorszinted, hiszen ingerülten, kimerülten nem tudsz a teendőidre koncentrálni, ez pedig könnyen a diéta végét jelentheti. Ideális lehet számodra egy gyümölcsökre alapozó, testet és lelket felszabadító kúra, mint amilyen például az ananászra épülő diéta vagy az emésztésjavító almadiéta, a könnyű táplálékok és a gyorsan felszívódó gyümölcscukrok ugyanis biztosítják a zavartalan teljesítményt.

Az eltökélt

Az eltökélt nő pontos és világos célokat fogalmaz meg magának, és nem restell áldozatokat hozni elérésük érdekében. Ha egyszer úgy döntött, hogy elkezdi a diétát, nem hátrál meg, és nincs az a somlói galuska, mely bűnre csábíthatná. Elszántságáért cserébe azonban valódi, látványos és tartós eredményre vágyik. Ha van elég akaraterőd, érdemes egy hosszabb lefolyású diétát választani, ezek terhelik meg ugyanis legkevésbé a szervezetet, ugyanakkor a leadott kilók visszakúszásának a kockázata is ebben az esetben a legalacsonyabb.

Míg a kevésbé határozottak hamar feladják, vagy esetleg el sem merik kezdeni, addig azok a kitartó nők és férfiak, akik végigcsinálták, még mindig a 90 napos diétát tartják az egyik legeredményesebbnek az összes fogyókúrás módszer közül.

A hedonista

A hedonista nő nem képes ellenállni a finom falatoknak, úgy érzi, az élet túl rövid ahhoz, hogy megvonja magától a hétköznapi örömöket. A vekker csörgése után csak a finom reggeli gondolata képes rá, hogy kihúzza az ágyból, a merev szabályok és a koplalás teljesen lelombozza, kedvetlen lesz hatásukra, és hamar feladja a diétát. Ha ebbe a típusba tartozol, könnyen esel abba a hibába, hogy habzsolni kezdesz, majd a bűntudattól vezérelve hosszabb-rövidebb ideig drasztikus diétába fogsz, amit aztán újra feladsz.

Ez a hullámzás pedig alaposan megterheli szervezetedet. A legmegfelelőbb választás egy olyan diéta, mely nagy szabadságot enged, és követése közben magad döntheted el, mikor és mit szeretnél enni. A londoni Hale Klinikán kifejlesztett Élvezd és fogyj! nevű diéta semmit nem tesz tiltólistára, csupán az arányok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Biztos tipp minden típusnak

Bármelyik típusba tartozz is, anyagcseréd optimalizálása a fogyás felé vezető első lépés kell, hogy legyen. Eláruljuk, mit tegyél ennek érdekében!

A gyengélkedő

Ha valaki megbetegszik a környezetében, biztos, hogy ő is elkapja a ragályos kórt, a hidegebb hónapokban gyakran fáj a torka, folyamatosan kínozza a nátha, estére pedig teljesen kimerül, erőtlennek és nyúzottnak érzi magát. Az emésztése lassú, gyakran puffad fel a hasa, a diétákat pedig nehezen viseli, mert csak még gyengébbnek érzi magát tőlük.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az ilyen jellegű panaszok hátterében legtöbbször a legyengült immunrendszerű szervezet áll, amitől, ha egy fogyókúra során még az értékes vitaminokat is megvonod, többet ártasz, mint használsz. Ha az előbbiekben magadra ismertél, a diétát pedig immunrendszered megerősítésével szeretnéd összekötni, tökéletes választást jelent egy speciális immunerősítő diéta, mellyel két legyet üthetsz egy csapásra.

OLVASD EL EZT IS!

lany sutivel
  • túlsúly lelki okai
  • elhízás okai

Az elhízás 2 meglepő oka

jin jang
  • diéta a tartós fogyásért
  • mintaétrend a tartós fogyásért

Több mint 10 kiló a túlsúlyod?

Ezt is szeretjük