8 természetes megoldás gyötrő fogfájásra
Ha hétvégén tör rád
Próbáld ki a csersavtartalmú fekete teát vagy a gyömbér erejét fogfájás esetén!

Dia

 	Mirhatinktúra 	Számos gyógynövény tinktúrája segíthet enyhíteni a fogfájást, érdemes kipróbálnod például a mirhát. Összehúzó hatásának köszönhetően duzzanatcsökkentő, fájdalomcsillapító tulajdonsággal rendelkezik. Pár csepp tinktúrával finoman dörzsöld be az érintett területet.

Mirhatinktúra

Számos gyógynövény tinktúrája segíthet enyhíteni a fogfájást, érdemes kipróbálnod például a mirhát. Összehúzó hatásának köszönhetően duzzanatcsökkentő, fájdalomcsillapító tulajdonsággal rendelkezik. Pár csepp tinktúrával finoman dörzsöld be az érintett területet.

Dia

 	Jeges borogatás 	Bugyolálj egy kisebb méretű jégkockát nejlonzacskóba, majd vékony ruhába, és tedd a fájó fogra 15 percre - kívülről. Gyorsan enyhíti majd a kellemetlen fájdalmat!

Jeges borogatás

Bugyolálj egy kisebb méretű jégkockát nejlonzacskóba, majd vékony ruhába, és tedd a fájó fogra 15 percre - kívülről. Gyorsan enyhíti majd a kellemetlen fájdalmat!

Dia

 	Borsmenta 	A mentát nemcsak kellemes aromája és emésztésserkentő hatása miatt érdemes fogyasztani. Öblögess a teájával pár percig - segít csökkenteni a fogfájást. 	Kapcsolódó cikk: 	Az állandó gyomorgörcs és szájszag ellenszere - Mire jó még a borsmenta? » 	 

Borsmenta

A mentát nemcsak kellemes aromája és emésztésserkentő hatása miatt érdemes fogyasztani. Öblögess a teájával pár percig - segít csökkenteni a fogfájást.

Kapcsolódó cikk:
Az állandó gyomorgörcs és szájszag ellenszere - Mire jó még a borsmenta? »
 

Dia

 	Gyömbér 	Tegyél egy kiskanál porított gyömbért egy deciliter meleg vízbe, kever el, majd áztass bele egy vattapamacsot, és helyezd a fájó területre. A gyömbér vérbőséget okoz, és fájdalomcsillapító hatással is bír. 	Kapcsolódó cikk: 	Fejfájás, megfázás és zsírpárnák ellen - Hogy fogyaszd a gyömbért? »

Gyömbér

Tegyél egy kiskanál porított gyömbért egy deciliter meleg vízbe, kever el, majd áztass bele egy vattapamacsot, és helyezd a fájó területre. A gyömbér vérbőséget okoz, és fájdalomcsillapító hatással is bír.

Kapcsolódó cikk:
Fejfájás, megfázás és zsírpárnák ellen - Hogy fogyaszd a gyömbért? »

Dia

 	Szegfűszeg 	A szegfűszeg nemcsak a kellemetlen lehelet ellen lehet hatékony természetes megoldás, de a fogfájást is enyhíti. A szegfűszegolaj ugyanis baktériumölő és érzéstelenítő hatással bíró eugenolt tartalmaz. Pár csepp szegfűszegolajjal dörzsöld be finoman az érintett területet. 	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a szegfűszeget szájszag, fogfájás és köhögés ellen! »

Szegfűszeg

A szegfűszeg nemcsak a kellemetlen lehelet ellen lehet hatékony természetes megoldás, de a fogfájást is enyhíti. A szegfűszegolaj ugyanis baktériumölő és érzéstelenítő hatással bíró eugenolt tartalmaz. Pár csepp szegfűszegolajjal dörzsöld be finoman az érintett területet.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a szegfűszeget szájszag, fogfájás és köhögés ellen! »

Dia

 	Sós víz 	A sós vizes öblögetés bármilyen szájüregi gyulladás ellen hatékony lehet. Keverj egy teáskanál sót egy pohár meleg vízbe, majd öblögess vele legfeljebb fél percig, azután köpd ki.

Sós víz

A sós vizes öblögetés bármilyen szájüregi gyulladás ellen hatékony lehet. Keverj egy teáskanál sót egy pohár meleg vízbe, majd öblögess vele legfeljebb fél percig, azután köpd ki.

Dia

 	Teafilter 	A fekete tea érösszehúzó hatású csersavat tartalmaz. Egyszerűen csökkentheted a fogíny duzzanatát, illetve enyhítheted a fájdalmat egy meleg vízbe áztatott teafilterrel.

Teafilter

A fekete tea érösszehúzó hatású csersavat tartalmaz. Egyszerűen csökkentheted a fogíny duzzanatát, illetve enyhítheted a fájdalmat egy meleg vízbe áztatott teafilterrel.

Dia

 	Akupresszúra 	Szóba jöhet még természetes fogfájás elleni megoldásként az akupresszúra is. A képen látható pirossal jelölt pontot - Vab-4 - úgy találod meg legkönnyebben, ha a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz nyomod. A két ujj közötti kidomborodó terület legmagasabb pontját kell finom nyomásokkal kezelni. 	Kapcsolódó cikk: 	Fejfájás ellen: képeken a 7 legerősebb akupresszúrás pont »

Akupresszúra

Szóba jöhet még természetes fogfájás elleni megoldásként az akupresszúra is. A képen látható pirossal jelölt pontot - Vab-4 - úgy találod meg legkönnyebben, ha a hüvelykujjadat a kinyújtott mutatóujjadhoz nyomod. A két ujj közötti kidomborodó terület legmagasabb pontját kell finom nyomásokkal kezelni.

Kapcsolódó cikk:
Fejfájás ellen: képeken a 7 legerősebb akupresszúrás pont »

Blog.hu ajánló
Fotó: