Hány éves korban a legboldogabbak a magyarok? Kiderült az is, mikor félünk legjobban a haláltól

A McCann Worldgroup cég nemrég ismertette Truth About Age - Igazság az életkorról - címmel megjelent globális kutatását.

boldog emberek

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az idő múlása egyáltalán nem az életkorról szól, a huszonévesek és a harmincasok például sokkal többet foglalkoznak az öregedéssel, mint a 65 felettiek, legalábbis ez derült ki egy reprezentatív nemzetközi felmérésből.

A McCann Worldgroup cég nemrég ismertette Truth About Age - Igazság az életkorról - címmel megjelent globális kutatását, melyben magyarokat is megkérdeztek az időskorról és az idősödésről.

Aktívak az emberek idősebb korban

A 36 országban, mintegy 24 ezer ember megkérdezésével végzett felmérésben több mint ezer húsz és hetven év közötti magyar válaszadó vett részt. A minta a magyar lakosságra nézve is reprezentatív volt. A kutatásról szóló közlemény idézi a cég budapesti stratégiai igazgatóját, Marina Nikset, aki szerint a kutatás alapján át kell értékelni az időskorral kapcsolatos gondolkodást.

A felmérés szerint a hetven év feletti magyarok hét órát mozognak aktívan egy héten, bő másfél órával többet, mint a huszonévesek. Ugyanakkor online játékokkal is több időt töltenek, mint a fiatalabbak. A hetven év felettiek csaknem hat órát, míg a húsz-harminc évesek 4,7 órát játszanak a weben.

Ekkor vagyunk a legboldogabbak

A kutatás szerint a magyarok 28 évesen érzik magukat a legboldogabbnak, 34 évesen a legproduktívabbnak, és 37 éves korban érzik a legnehezebbnek az életet. 60-70 éves korban viszont egyre inkább úgy érzik az emberek, hogy a média és a hirdetők kevésbé szólnak hozzájuk, kevésbé értik meg őket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Az idősek előnyként élik meg a szabadságot

Majdnem minden országban, így Magyarországon is azt mondták a hetven év felettiek, hogy az időskor legnagyobb előnye a szabadság. Szinte nincs is olyan életkor, amikor igazán öregnek érzi magát az ember. A tízes skálán, ahol az egyes a nagyon fiatalt, a tízes a nagyon öreget jelzi, a huszonévesek saját magukat hármasra értékelték. Az ötven-hatvan év közöttiek négyesre, de hetven felett sem mentek négyes fölé.

A világ többi részéhez képest azonban Magyarország valamivel konzervatívabb. Míg máshol az ötven év felettiek mindössze 20%-a vélte úgy, hogy a szexuális életnek 55 éves kor felett vége van, itthon ez az arány elérte a 30%-ot. 

Ezt is szeretjük