A 4 legjobb fejfájás-csillapító tabletta
Szerintünk
A fejfájás mindenkit érintő probléma. Hogy gyorsan megszüntesd, ismerd meg az általunk használt tablettákat!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Valószínűleg nincs a világon olyan ember, akinek ne lett volna már fejfájása. Elég egy apró kis nyomás a halánték körül vagy a szemgödörben, és az egész nap odaveszett. A legkisebb fejfájás is képes ugyanis az általános teljesítőképességet lerontani annyira, hogy éppen semmi se menjen tökéletesen. Van, aki ilyenkor lepihen, más teát iszik, vagy azonnal kávét készít magának.

De vannak olyanok is, akik még nem találták meg a nekik való gyógymódot. A patikák polcain pedig sok-sok gyógyszer kecsegtet gyors megoldással. De ki tud közülük választani? Most eláruljuk, hogy mi mire esküszünk!

Juli kedvence – Algopyrin összetörve

Én Algopyrint szedek már nagyon régóta. Sajnos, ha fáj a fejem, akkor nagyon fáj. A melegfrontra vagyok a legérzékenyebb, utána a szél és az eső érkezésére. Ezt az erős fejfájásomat egy óra alatt mulasztja el.

Mellékhatást még nem vettem észre, viszont azt tudom, hogy nem szabad sokat szedni belőle. Bár mely gyógyszerből egészséges, nem igaz?

Hátránya, hogy csak receptre árulják, így rákényszerültem arra, hogy most elkezdjem kipróbálni az Algoflex Fortét. Hatása szintén egy óra múlva érzékelhető, viszont gigantikus a tabletták mérete. Óriás kapszula! A normális méretű Algopyrin tablettát is négy részre törve szedtem be, hogy minél gyorsabban lemenjen, de ezzel nem tudtam mit kezdeni, sehogy nem bírom eltörni. Tényleg hatalmas filmtabletta, melyet lenyelés után még órákkal is a torkomban érzek. Ráadásul napallergiát okozhat!

Ági kedvence – Quarelin egészben

Nekem az időjárás-változástól szokott a leggyakrabban fájni a fejem. A Quarelin hat a leggyorsabban. Sőt, még másnaposság ellen is beválik. Régóta ezt használom, sőt, a családomban is mindenki erre esküszik, kortól, nemtől és fejfájástípustól függetlenül.

Sajnos ezt sem lehet már recept nélkül kapni, így mindenképpen megéri jó pár dobozzal betankolni, ha az ember a háziorvosánál jár, és leperkálja a 300 forintját.

Mellékhatásként hányinger, székrekedés, szédülés, megszokás és gyógyszerfüggőség jelentkezhet. Nekem még egyikkel sem volt problémám. Nagyon biztonságosnak tartom, és ésszerű mennyiség mellett egészen biztos, hogy semmilyen utó- vagy mellékhatással nem kell számolni.

Judit kedvence – Quarelin szétrágva

Én is a Quarelinre esküszöm, kivéve, ha gyulladás miatti fejfájásom van, mert arra mindig Algopyrint használok.

Eddig még sosem tapasztaltam a Quarelinnél mellékhatást, bár a benne lévő koffein állítólag álmatlanságot okozhat, ezért nem célszerű este bevenni. Én személy szerint szétrágom, hogy gyorsabban oldódjon, és gyorsabban hasson. Ezzel a módszerrel már tíz perc alatt megszűnik a fejfájásom.

Pálma kedvence – Algoflex

Sokáig az anyukám tanácsára Quarelint vagy Cataflamot szedtem, nemrég azonban kipróbáltam az Algoflexet, amivel nagyon elégedett vagyok. Viszonylag gyakran fáj a fejem - hol a kevés alvástól, hol front hatására -, a fájdalmat viszont nem nagyon bírom, ezért olyan gyógyszert kerestem, ami valóban hatékony. Az Algoflex nagyjából húsz perc alatt megszünteti a fejfájást, de gyökeresen, más gyógyszerekkel ellentétben ugyanis még tompa nyomásérzés sem marad utána. Ráadásul nemcsak fejfájás esetén hatásos, hanem többek között fogfájás, menstruációs fájdalmak, valamint mozgásszervi és ízületi betegségekből, rándulásokból és izomhúzódásokból eredő fájdalmak kezelésére is alkalmas.

Mellékhatásként többek között hányinger, hányás, hasi fájdalom, emésztési zavarok, szédülés és allergiás reakciók jelentkezhetnek, de előfordulási arányuk nem jelentős. Én még sosem tapasztaltam semmit ezek közül.

Recept nélkül bármelyik patikában kapható, viszont szabadáras, ezért ára az egyes helyeken eltérő lehet.

Luca kedvence – Advil ultra

Nekem gyakorlatilag állandóan fáj a fejem. Hol az időjárástól, hol a kialvatlanságtól, hol pedig azért, mert éppen otthon hagytam a szemüvegem, és a számítógép megteszi hatását. Éppen ezért egy olyan gyógyszerre volt szükségem, amely minden fejfájástípusra kiválóan használható.

A patikában ajánlották az Advil ultrát, amely tényleg minden esetben kisegített eddig. Egyetlen kivétel a migrénes fejfájás, mert azzal még ez sem tud elbánni – ilyen esetekben marad a sötét szoba és az alvás.

Előnye, hogy recept nélkül kapható, zselés állagának köszönhetően könnyű lenyelni, és már negyed órán belül hat. Mellékhatást soha nem tapasztaltam, és van annyira erős, hogy maximum kettőt kell csak belőle bevenni.

A gyógyszerek kipróbálása előtt ne felejtsd el megnézni a betegtájékoztatót, és kikérni kezelőorvosod vagy gyógyszerészed véleményét!
Ezt is szeretjük