Ezért küzdesz a pluszkilókkal!
A GI-t nemcsak a cukorbetegeknek, a fogyókúrázóknak is figyelnie kell.
A glikémiás index fogalma nem is olyan régen még csak a cukorbetegek számára csengett ismerősen, mára azonban világossá vált, hogy a fogyókúra éppúgy elképzelhetetlen nélküle, mint az egészséges táplálkozás.
A glikémiás index tulajdonképpen egy szám, amely azt mutatja meg, hogy az adott ételből milyen gyorsan szívódnak fel a szénhidrátok. Minél magasabb ez az érték, annál több inzulintermelést követel az étel megemésztése a testedtől, és annál nagyobb terhet jelent az anyagcserédnek.
A magas glikémiás indexű ételek tehát vércukor-ingadozást, anyagcsere-zavarokat, hirtelen rádtörő éhségérzetet és hízást okoznak, vagyis ezeket mindenképpen száműznöd kell a fogyókúrás menüdből. Ehhez az első lépés, hogy felismerd a veszélyes, zsírtapasztó falatokat.