A rebarbara antibakteriális hatását például a Candida elleni küzdelemben vetheted be, de alkalmazható gyomorproblémák és fogínygyulladás esetén is.
Dia
A szőlő bővelkedik olyan fitovegyületekben, amelyeknek immunrendszer-erősítő hatása van. A kék szőlőben található antocianin nevű festékvegyületek gátolják a rákos sejtek szaporodását.
Dia
A grépfrút természetes antibiotikumként működik, figyelemre méltó bioflavonoid- és C-vitamin-tartalma révén gyulladáscsökkentő és antivirális hatású.
Dia
A kelbimbó igazi téli különlegesség, amellyel feldobhatod vitaminhiányos étrendedet. Jellegzetes ízét a zinigrin nevű fitokemikália adja, amely az orvosi kutatások szerint rákellenes hatással bír.
Dia
A káposzta jó kálium- és rostforrás, és az energiatartalma is alacsony. A savanyú káposztában lévő mikroorganizmusok B- és K-vitamint termelnek, és elősegítik a belekben a hasznos baktériumok elszaporodását.
Dia
A fokhagyma legfőbb hatóanyaga a komoly antibakteriális hatással bíró allicin. Rendszeres fogyasztásával csökkenheted a gyomorfekély és az emésztőszervi daganatok kialakulásának esélyét.
Dia
A cékla béta-karotinban, B-vitaminokban gazdag, rengeteg vasat tartalmaz, így vérszegénység esetén is javasolt a fogyasztása.
Dia
Az alma magas flavonoidtartalma főként a héjában van jelen, bőven tartalmaz olyan ásványi anyagokat, mint a cink, a kálcium, a fluor és a szelén.