Egyetlen szer, amitől lefogyhatsz: reményt keltő eredményre jutott egy kutatás

Ha meghatározzák egy receptor működését, megvan a fogyás kulcsa.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan régóta álmodoznak egy olyan szerről, amit elég csak bevenni, és a kilók máris maguktól tűnnek el, az úszógumi helyén feszes, lapos has, a fenéktáji zsírpárnák helyett pedig kőkemény popsi formálódik.

Ami sokáig csak álomnak tűnt, most kézzelfogható távolságba került - állítják az anyagcsere vizsgálatával foglalkozó kutatók.

A test maga is karcsúságra törekszik

Bár helytelen életmódunkkal sokszor sikerül túlszárnyalnunk, a testünk úgy van kitalálva, hogy egészséges működésre, tehát többek között az optimális testsúly fenntartására törekedjen.

Ebben a folyamatban meghatározó szerepet játszanak az úgynevezett barna vagy jó zsírok, amelyek gyakorlatilag azonnal felhasználható energiaraktárként szolgálnak. A barna zsír nagy jelentőséggel bír az anyagcserében, a glükóz lebontásában, energiaforrásként működik a test hőmérsékletének megemelésében, és a kalóriák elégetéséhez is elengedhetetlen.

Egy anyagcserezavarok kutatásával foglalkozó intézetben, a UC Metabolic Diseases Institute-ban nemrég megszületett egy tanulmány, amely a barna zsír aktiválásának lehetőségeit kutatja, abban reménykedve, hogy egy megfelelő szer segítségével nemcsak a zsírbontó folyamatok beindítását lehetne elérni, de a kettes típusú diabéteszesek glükózszintje is könnyebben kontrollálható lenne.

Egyetlen receptor lehet a kulcs

A tanulmány szerint a barna zsírok aktiválását egyetlen receptor segítségével, a cannabinoid receptor 1-gyel, röviden CB1-gyel lehetne elérni. Ha a folyamat beindulna, akkor a barna zsír kalóriát kezdene égetni, amiből közvetlenül a testsúly, illetve a vér glükózszintjének csökkenése következne.

Ezek nélkül nem indul be a fogyás! 15 nélkülözhetetlen kellék

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dr. Silvana Obici, a nemrég megjelent tanulmány szerzője és csapata a Diabetologia nevű magazinban publikálták eredményeiket. Obici elmondta, úgy vélik, nagy áttörést értek el, de a valódi cél megvalósításához további kutatásokra van szükség.

A CB1 nevű receptorra ható anyagot ugyanis korábban már alkalmazták több, Európában kapható súlycsökkentő gyógyszer összetevőjeként is, de végül visszavonták a használati engedélyét, mivel mellékhatásként súlyos neurológia zavarok, például depresszió jelentkeztek. Obici szerint ez akkor védhető ki, ha a szimpatikus idegrendszerben pontosan meg tudják határozni a zsír- és glükózbontásért felelős receptor helyét, így képesek lesznek kizárólag azt stimulálni, és elkerülni a nem kívánt mellékhatásokat.

Biztonságos gyógyszert állítanának elő

- Kutatásaink egyértelműen igazolták, hogy a CB1 receptorra ható anyaggal csökkenthető a testsúly, és könnyebben kezelhető a kettes típusú diabétesz, vagyis van értelme a további kutatásoknak, hiszen ez a receptor továbbra is magában hordozza a karcsúság ígéretét - mondta el Obici a Sciencedaily.com-nak.

- Azt már tudjuk, hogy a receptor aktiváló üzenetét a barna zsírba a szimpatikus idegrendszer közvetíti, és ha a további kutatások is sikeresek lesznek, és még pontosabban meg tudjuk határozni a receptor működését, hatékony és biztonságos súlycsökkentő gyógyszert leszünk képesek előállítani - tette hozzá.

A kutatócsoport egyetért abban, hogy ha megtalálják a közvetlen és biztonságos módját a barna zsír aktiválásának, az igazi áttörést jelent majd a fogyókúrás szerek piacán, hiszen egyetlen szerrel elérhetővé válik az áhított karcsúság.

A zsír van a vizsgálatok fókuszában

Azoknak, akik már nagyon várják a fogyókúrás csodaszer megszületését, jó hír, hogy úgy tűnik, a világ kutatói között versenyfutás kezdődött a barna zsír titkának megfejtéséért - hiszen az első, aki képes lesz a csodaszerrel előállni, a szakmai elismerés mellett minden bizonnyal szép hasznot is zsebre tehet majd.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Nemrégiben az Ohiói Állami Egyetemen is végeztek kutatásokat hasonló témában, akkor túlsúlyos egereket vizsgáltak, és arra az eredményre jutottak, hogy a társas élet, az aktív pihenés, de még az izgalom is befolyásolja a fehér és barna zsírok arányát. Ha az állítás nemcsak az egerekre, hanem az emberekre is igaz, akkor a csodagyógyszer megszületéséig azzal is segítheted tested természetes zsírbontó folyamatainak a beindítását, ha gyakrabban mozdulsz ki otthonról, nyitott leszel az új dolgok kipróbálására és új emberek megismerésére.

Ezt is szeretjük