Gyorssegély égési sérülésre: 10 regeneráló gyógynövény, ami gyorsan megnyugtatja a bőrt

Néhány gyógynövény segítségével gyorsabban gyógyulnak az égési sérülések.

Gyógynövények égési sérülésre
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az égési sérülések sajnos szinte kéz a kézben járnak a házimunkákkal: a főzés-sütés során gyakran előforduló problémára azonban nagyon különböző házi praktikákat vetnek be az emberek, éppen úgy, ahogy a napozás utáni elsőfokú égési sérülésekre.

A leforrázott bőr nagyon fájdalmas tud lenni, ha pedig az égés a bőr mélyebb rétegeit is érinti, a felhólyagosodott felület hosszan tartó kellemetlenséget okoz. Néhány trükköt azonban érdemes elfelejteni: a tejföllel vagy tojásfehérjével bekent bőr például képtelen normálisan lélegezni, ami lassítja a gyógyulást.

Gyógynövények égési sebekre

A hideg vizes borogatás segít, ám akad több olyan, regeneráló és antibakteriális hatású gyógynövény is, ami önmagában vagy belőle készült krém formájában hatásos segítséget nyújt, nyugtatja a sérült bőrt, és gyorsítja a gyógyulás folyamatát. Ezeknek a házi patikában is helyük van.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük