3 forradalmian új leszoktató módszer

Tedd le a cigit!

Régóta próbálkozol a leszokással, de eddig még nem jött össze? Ezzel a 3 új módszerrel egyszerűbb lesz.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cigarettafüst több ezer kémiai anyagot tartalmaz, melyek közül a szakemberek jelenleg több százat mérgezőnek tartanak. Ezek közül legismertebb a szénmonoxid, a kátrány, illetve a nikotin - mely a függőséget okozza. De a másik két összetevő is igen káros, hiszen a kátrány légzőszervi problémákat okoz, míg a szénmonoxid érszűkítő hatású.

Ennek ellenére sokan nem tudnak lemondani a cigarettáról, hiszen a dohányzás nem pusztán fizikai, hanem pszichés függőséget is eredményez. Ám szerencsére ma már számtalan remek módszer áll rendelkezésedre abban az esetben, ha mégis megpróbálkoznál a leszokással.

Vitacool – gyógynövényekkel

A por alakú termék 21 gyógynövény - többek között fekete nadálytő és menta - hatóanyagait tartalmazza, melyek nemcsak abban segítenek, hogy leszokj a dohányzásról. Abban az esetben is hasznos lehet számodra a Vitacool, ha csupán enyhíteni szeretnéd a dohányzás káros, illetve kellemetlen hatásait.

A cigarettának azt a végét, amelyet meggyújtasz, mártsd bele a porba, majd a szokásos módon gyújts rá. Már az első használatnál érezheted, hogy a dohányszag kevésbé erőteljes, mivel a Vitacool vanília- vagy éppen citromtartalma elnyomja azt. Ennek köszönhetően nemdohányzó barátaidtól és ismerőseidtől kevesebbszer hallod majd az elégedetlenkedő megjegyzéseket. Ugyanakkor a termék használatával csökkentheted a szervezetedbe jutó nikotint, mivel az B3-, B6-, valamint B12-vitaminná alakul át. A Vitacool segítségével cigarettánként 80%-kal csökken a kátrány, valamint a nikotin bevitele a szervezetbe. Használatával nikotinfüggőséged csökken, mindez pedig segít abban, hogy könnyebben leszokj a dohányzásról.

Egyetlen doboz körülbelül 180 szál cigarettára elegendő. A Vitacool jelenleg Debrecenben és Nyíregyházán kapható, de a forgalmazó boltok köre egyre bővül, így várhatóan az ország más pontjain is megvásárolható lesz a termék.

Smoz – füstmentesen

Ez a füst- és nikotinmentes cigaretta a dohányzás okozta pszichés függőséget pótolja. Ha már megpróbálkoztál valaha a leszokással, pontosan tudod, hogy nem csak a nikotin hiányzik a szervezeted számára azután, hogy letetted a cigarettát. Legtöbbször az a baj, hogy maga a mozdulat nincs jelen az életedben. Ilyenkor idővel észreveszed, hogy a baráti társalgás alkalmával folyamatosan babrálsz valamit az ujjaiddal, esetleg elkezded rágni a körmöd. Mindez amiatt alakul ki, hogy hiányzik a kezedből a cigaretta.

A Smoz egy menta-, capuccino-, valamint eperízben kapható füstmentes cigaretta, mely pótolja a mozdulat hiányát. Meggyújtanod nem kell, egyszerűen csak bele kell szívnod. A cigarettáról való leszokást úgy is elkezdheted, hogy mondjuk minden második szál helyett egy Smozt használsz. A termék abban az esetben is nagyon hasznos lehet, ha olyan helyen vagy, ahol nem lehet rágyújtani.

Egy darab Smoz ára 1200 forint, és a felbontást követően körülbelül öt napig őrzi meg aromáját. A terméket megvásárolhatod a gyógyszertárakban, vagy online is megrendelheted. A cigaretta tokját ne dobd el a felbontás után, mivel ez a higiénikus tartó segít abban, hogy a Smoz megtartsa aromáját néhány napig.

Elektromos cigaretta - nikotinpárával

A dohányzásról való leszokás harmadik alternatívája lehet az OXYGAIN elektromos cigaretta. A termék kicsit eltér a hagyományos cigarettától - inkább egyfajta akkumulátorral, illetve patronnal működő inhalátorról van szó. Mivel nem füstöl, számos olyan helyen is használható, ahol más cigarettára nem gyújthatsz rá.

Az elektromos cigaretta egyesíti magában a fent említett két termék előnyeit: amellett, hogy bárhol használhatod, nem csupán a mozdulatot pótolja, hiszen, bár számos egészségkárosító vegyület hiányzik belőle, nikotint tartalmaz. Mindennek köszönhetően a fizikai függőség használata során nem fog határozott tüneteket produkálni - például idegesség vagy feszült lelkiállapot formájában.

Használata során nem füstöt, hanem párát lélegzel be. Az elektromos cigaretta belsejében ugyanis a folyékony halmazállapotú nikotint egy apró porlasztó pumpa párává alakítja. Arra azonban ügyelned kell, hogy legalább három percig kell pihenni hagynod az elektromos cigarettát, mielőtt újra alkalmaznád. Használatával a dohányzás ártalmai minimálisra csökkenthetőek, mivel a termék kátrányt, illetve szénmonoxidot nem tartalmaz. Ráadásul segítségével szép lassan leküzdhető a dohányzás utáni vágy is. A termék ára 19.900 és 22.900 forint között mozog. Megrendelheted interneten, de megvásárolhatod Budapesten, valamint számos nagyobb vidéki városban is. Az üzletek pontos listáját itt találod.

Ezt is szeretjük