A quinoa számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amely a hibátlan anyagcsere-folyamatokhoz szükséges. Nem csupán C- és E-vitaminban gazdag, de többféle B-vitaminban is: ezek mindegyike részt vesz a zsír- és szénhidrát-anyagcserében. Ráadásul gluténmentes is. Tudj meg többet róla!
Dia
A görögsaláta az egyik legegyszerűbb mediterrán saláta, amely köretként is megállja a helyét. Nem kell hozzá más, mint uborka, paradicsom, olajbogyó, feta sajt, lilahagyma, egy kis bazsalikom, és kész is a vitaminban és rostban gazdag köret.
Dia
Nem csak magas rosttartalma miatt érdemes fogyasztani a sokféleképpen elkészíthető árpagyöngyöt. Számos vitamin megtalálható benne - így például sokféle B-vitaminnak, valamint az A-vitaminnak is biztos forrása. Tudj meg többet róla!
Dia
Ha nem szeretnél salátát vagy nyers zöldséget fogyasztani köretnek, barátkozz meg a párolással. Sokkal több vitamin és ásványi anyag megőrizhető ezzel az eljárással, mint a sütéssel vagy a főzéssel. Vágj össze tetszőleges zöldségeket, majd fedő alatt, lassú tűzön, saját levükben vagy vízben párold az összetevőket.
Dia
A hajdina igen értékes élelmiszer, szénhidrát-, fehérje-, ásványianyag-, vitamin- és rosttartalmát tekintve egyaránt. Mivel nem tartalmaz glutént, gluténérzékenység esetén a diétás étrend része lehet. Tudj meg többet a magas rosttartalmú élelmiszerről!
Dia
A vadrizs nem pusztán teljes értékű fehérjeforrás, de kiváló riboflavin- és niacinforrás is. Élelmirost-tartalma a barna rizshez hasonlóan magas - 12 % -, hiszen nem hántolják le a külső héját. Tudj meg többet róla!