Látszik a húson, ha növekedési hormont kapott a csirke? Állítólag könnyű felismerni

A fehér csíkok sok mindent elárulhatnak.

Csirkehús minősége
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Külföldi, elsősorban amerikai egyesült államokbeli forrásokat böngészve gyorsan feltűnik, milyen gyakran foglalkoznak az élelmiszerek minőségéről szóló cikkek a hormonkezelésen átesett csirkék húsának jellegzetességeivel.

Ezek közé tartozik a rágósság, csakúgy, mint a jellegzetes fehér csík, mely azt jelzi - ahogy arról többek között a Brightside.me is leközölte az alábbi képet -, hogy a baromfi túl gyorsan érte el a célként megjelölt testtömeget, ami annak is köszönhető lehet, hogy növekedési hormont kapott, ami pedig igencsak kérdéses, milyen hatással van az emberi szervezetre nézve.

husok

Míg azonban a tengerentúlon előfordulhat a csirkék hormonkezelése, az Európai Unió szabályai a csirkék hormonokkal való injekciózását már nem engedélyezik - bár léteznek források, melyek szerint bizonyos tápszerek is képesek a szervezetüket növekedési hormon termelésére késztetni.

A cikk az ajánló után folytatódik

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Vásárlás előtt mindig ellenőrizd a címkén a hús származási helyét, és győződj meg a hormonmentességről, emellett mindig olyan húst vegyél, amely rózsaszín, és kicsit sem sárgás, nem vizenyős, és nem lehet túl puha sem. Érdemes emellett olyan forrásból vásárolni a húst, amely nem függ össze a nagyüzemi állattartással és annak hátrányaival, többek között a baromfiak méltatlan tartási körülményeivel.

Ezt is szeretjük