A telefonod is kiszűri a rákos anyajegyet: ingyenes lett az applikáció!

Ha félsz a bőrráktól, ezeket a lehetőségeket érdemes ismerned!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az okostelefonok elterjedésével párhuzamban egyre szélesebb körben használatosak azok az alkalmazások is, melyek az egészségvédelmet és a betegségek megelőzését célozzák, legyen szó kalória- vagy lépésszámlálóról, egészséges receptekről, szemtorna- és memóriagyakorlatokról, vagy épp olyan applikációról, mely a rendszeres vízivásra figyelmeztet a nap folyamán.

Az elmúlt években az olyan programok is elszaporodtak, melyek a bőrrák megelőzését, illetve szűrését tűzték ki célul, és jellemzően működésük szerves részét képezi az adott anyajegyek lefényképezése, illetve analizálása méret, szimmetria és szín alapján.

Többféle alkalmazás is elérhető

Léteznek alkalmazások, melyek információkat és képes anyagokat nyújtanak a bőrrák témájában - például a Skin Cancer Symptoms -, ugyanakkor olyanok is, melyek tovább mennek ennél - ilyen a Miiskin vagy a MySkinPal is -, és képesek akár egyfajta térképet is készíteni a testen található anyajegyekről, fotókat archiválnak róluk, illetve figyelmeztetnek az újabb fotók készítésének szükségességére az esetleges változások kiszűrése érdekében.

Szintén népszerű applikáció továbbá az egy hónapig ingyenesen is használható SkinVision, melynek célja, hogy a felhasználók észrevegyék a bőr kóros elváltozásait, amilyen gyorsan csak lehet. Miután a telefonnal fotót készítettek a gyanús anyajegyről vagy más bőrrészletről, a program egyedi algoritmusa szerint megkísérli elemezni azt - figyeli például a pigmentációt, a méretet, az aszimmetriát -, strukturális térképet készít róla, majd adott kockázati skálán besorolja.

Bőrrákra utalhatnak! Képeken 7 gyanús jel, amivel fordulj orvoshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Nem helyettesítheti a bőrgyógyászt!

Bár az alkalmazás működését két bőrgyógyászati klinikán is hosszabb ideig tesztelték, nagyon fontos tudni, hogy a mobilapplikációk csupán segítséget nyújtanak, amellett pedig, hogy valóban egyszerű lehet velük nyomon követi akár egy anyajegy változásait, és a bőrrák egyértelmű jeleit akár fel is ismerhetik, a pontos analizálásra kevésbé alkalmasak, az orvost pedig egyáltalán nem helyettesíthetik, bármi legyen is az eredmény.

Ha gyanúsnak ítélsz egy anyajegyet, mindenképp fordulj mielőbb bőrgyógyászhoz, de a problémák megelőzése érdekében érdemes így tenned rendszeresen, féléves kontroll formájában is.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

Ezt is szeretjük