A krémsajtokban lévő ömlesztősók szervetlen anyagok, hiányoznak belőlük az emésztéshez szükséges enzimek, a lebontatlan, bélrendszerben pangó táplálékrészecskék pedig erjedésnek indulnak, megterhelve ezzel az emésztőrendszert.
Dia
A szalámik, gyengébb minőségű felvágottak aromájukat mesterséges adalékanyagoknak köszönhetik. Ezeknek, illetve magas zsírtartalmuknak köszönhetően emésztésük lassú, a folyamat közben számtalan bomlástermék képződik - további gátat szabva a tápanyagok lebontásának.
Dia
A fehér kenyér rosttartalma jóval alacsonyabb, mint a teljes kiőrlésű változatoké. Fogyasztása során a fehér kenyér egy része megtapad a belek falán, lassítva ezzel az emésztési folyamatokat.
Dia
A napraforgóolajban és a zsírban sült ételek lassítják az anyagcsere-folyamatokat, továbbá megemelik a koleszterinszintet. Ezen kívül megnehezítik az egészséges zsírok lebontását is, melyeket halfélékből, hidegen sajtolt növényi olajokból nyersz.
Dia
Bár a spagettire sokan úgy tekintenek, mint könnyű táplálékra, valójában - hacsak nem a teljes kiőrlésű változatot választod - húsos szósszal fogyasztva megterheli az emésztőrendszeredet, lassítja az anyagcserét.
Dia
A túlzásba vitt sófogyasztás hatására vízháztartásod felborul, a folyadék megreked a sejtjeid között, ami puffadáshoz és hízáshoz vezet, ráadásul a méregtelenítés is lelassul, ami tovább rontja az anyagcserédet. Ennél több sót ne fogyassz naponta!
Dia
A tartós sütemények minden háziasszony kamrájában ott lapulnak, hogy a váratlanul érkező vendégeket legyen mivel megkínálni. Ezek azonban nem kevés emészthetetlen tartósítószert tartalmaznak, és lassítják az anyagcserét - így rendszeres fogyasztásuk nem javasolt.