A legjobb B12-vitamin-források az állati eredetű táplálékok - különösen a máj. 5 g borjúmáj már fedezi a teljes napi B12-vitamin-szükségletet.
Dia
A tejtermékek B12-vitaminban gazdag élelmiszerek. 2 dl tej például nagyjából 2 mikrogramm B12-vitamint tartalmaz, ám a pasztőrözés során ennek fele elveszik.
Dia
Egy tojás az ajánlott napi B12-vitamin 15%-át tartalmazza.
Dia
A szardínia - akár konzerv formájában is - biztos B12-vitamin-forrás.
Dia
A savanyú káposztában a baktériumok által kiváltott erjedési folyamat végtermékeként keletkezik a B12-vitamin.
Dia
A sörben a savanyú káposztával megegyező módon jön létre a B12-vitamin.
Dia
Számos gabonapehely is gazdag B12-vitamin-forrást jelent. Böngészd át alaposan a dobozt!
Dia
A kagyló, csak úgy, mint a szardínia és egyéb halfélék, igen gazdag B12-vitaminban.
Dia
A B12-vitaminok elsődleges forrásai a húsfélék, ezért vegetáriánusoknak a sajt - mint ugyancsak biztos forrás - fogyasztása ajánlott.