Fejfájás ellen: ezt a 7 gyógynövényt használd!
A természetes gyógymódok is hozhatnak gyors enyhülést. Próbáld ki!

Dia

	Kakukkfű	Ha a fejfájás rendszerint a mindennapi feszültséggel áll összefüggésben, érdemes kipróbálnod a kakukkfüves fürdőt. Körülbelül két maroknyi friss vagy szárított kakukkfüvet tégy egy kád meleg vízbe, majd mártózz meg benne vagy húsz percen át. Hetente többször is alkalmazhatod.	Kapcsolódó cikk:	A 3 legerősebb gyógynövény influenza ellen »

Kakukkfű

Ha a fejfájás rendszerint a mindennapi feszültséggel áll összefüggésben, érdemes kipróbálnod a kakukkfüves fürdőt. Körülbelül két maroknyi friss vagy szárított kakukkfüvet tégy egy kád meleg vízbe, majd mártózz meg benne vagy húsz percen át. Hetente többször is alkalmazhatod.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legerősebb gyógynövény influenza ellen »

Dia

	Cickafark	Ha a fejfájás émelygéssel társul, próbáld ki a cickafarkteát. Csészénként egy púpozott teáskanál gyógynövényt forrázz le. Hagyd állni egy percig, szűrd le és kortyonként fogyaszd. Kiegészítheted cickafark-fürdővel is.	Kapcsolódó cikk:	A hüvelygyulladás, mióma és felfázás természetes kezelése »

Cickafark

Ha a fejfájás émelygéssel társul, próbáld ki a cickafarkteát. Csészénként egy púpozott teáskanál gyógynövényt forrázz le. Hagyd állni egy percig, szűrd le és kortyonként fogyaszd. Kiegészítheted cickafark-fürdővel is.

Kapcsolódó cikk:
A hüvelygyulladás, mióma és felfázás természetes kezelése »

Dia

 	Veronika  	Ha a fejfájást a túlzott szellemi megerőltetés okozza, segíthet a veronika. Csészénként egy púpozott teáskanál szárított növényt forrázz le vízzel. Fél percig hagyd állni és lefekvés előtt kortyolgasd el.

Veronika

Ha a fejfájást a túlzott szellemi megerőltetés okozza, segíthet a veronika. Csészénként egy púpozott teáskanál szárított növényt forrázz le vízzel. Fél percig hagyd állni és lefekvés előtt kortyolgasd el.

Dia

 	Borsmenta  	A borsmenta kiváló választás, ha a fejfájás mellé fáradtság is társul. Erős illóolajainak köszönhetően felébreszti a testet. Használhatsz pár cseppet bedörzsöléshez – apró körkörös mozdulatokkal masszírozd vele a halántékodat. De párologtathatod a szobában is.  	Kapcsolódó cikk: 	Az állandó gyomorgörcs és szájszag ellenszere »

Borsmenta

A borsmenta kiváló választás, ha a fejfájás mellé fáradtság is társul. Erős illóolajainak köszönhetően felébreszti a testet. Használhatsz pár cseppet bedörzsöléshez – apró körkörös mozdulatokkal masszírozd vele a halántékodat. De párologtathatod a szobában is.

Kapcsolódó cikk:
Az állandó gyomorgörcs és szájszag ellenszere »

Dia

 	Zsurló  	Ha a fejfájás általános gyengeséggel társul, érdemes zsurlóval próbálkoznod. Csészénként egy púpozott teáskanál szárított növényt forráz le, majd hagyd állni egy percig. Lehetőség szerint ne ízesíts, és apró kortyonként fogyaszd a teát.

Zsurló

Ha a fejfájás általános gyengeséggel társul, érdemes zsurlóval próbálkoznod. Csészénként egy púpozott teáskanál szárított növényt forráz le, majd hagyd állni egy percig. Lehetőség szerint ne ízesíts, és apró kortyonként fogyaszd a teát.

Dia

 	Kamilla  	A kamilla elűzi a fáradtságot és a fejfájást, gyulladáscsökkentő hatású. Próbáld ki a növényből készült 100%-os olajat. Lefekvés előtt dörzsölt be vele a halántékodat, de akár a végtagjaidat is – kellemes aromájával gyorsan elfújja a fejfájást, és segíti ez elalvást.  	Kapcsolódó cikk: 	Így használd a kamillát görcsök, puffadás és ínyvérzés ellen! »

Kamilla

A kamilla elűzi a fáradtságot és a fejfájást, gyulladáscsökkentő hatású. Próbáld ki a növényből készült 100%-os olajat. Lefekvés előtt dörzsölt be vele a halántékodat, de akár a végtagjaidat is – kellemes aromájával gyorsan elfújja a fejfájást, és segíti ez elalvást.

Kapcsolódó cikk:
Így használd a kamillát görcsök, puffadás és ínyvérzés ellen! »

Dia

 	Csalán  	A csalánt sokféle formában használhatod fejfájás ellen – kezdve a teától, egészen az ülőfürdőig. A gyógynövény serkenti a szervezet anyagcseréjét, vértisztító hatású. Kipróbálhatod borogatás formájában is: a lefőzött csalánteába egyszerűen áztass egy textil zsebkendőt, tedd a homlokodra és feküdj le 15 percre.  	Kapcsolódó cikk: 	A csalán 5 áldásos egészségügyi hatása »

Csalán

A csalánt sokféle formában használhatod fejfájás ellen – kezdve a teától, egészen az ülőfürdőig. A gyógynövény serkenti a szervezet anyagcseréjét, vértisztító hatású. Kipróbálhatod borogatás formájában is: a lefőzött csalánteába egyszerűen áztass egy textil zsebkendőt, tedd a homlokodra és feküdj le 15 percre.

Kapcsolódó cikk:
A csalán 5 áldásos egészségügyi hatása »

Ezt is szeretjük
Fotó: