A kalciumban gazdag tejtermékek, mint például a joghurtok, kefirek azért praktikusak, ha fogyókúrázol, mert a bennük lévő kalcium rátapad a bélfalra rakódott zsírokra, így nem engedi felszívódni őket.
Dia
A C-vitaminban gazdag citrusfélék, mint a citrom, segítenek a zsírsejtek gyors lebontásában.
Dia
A paradicsomban található A-, B- és C-vitamin, a rengeteg ásványi anyag, valamint a zöldségben lévő oxálsavserkenti az emésztési folyamatokat.
Dia
A csirkemell remek fehérjeforrás, és kevés zsírt tartalmaz, így kevésbé hizlal, mint más húsfajta. Ráadásul a benne található vas, niacin és cink segítenek az anyagcsere felpörgetésében.
Dia
Az uborka tápanyagértéke nagyon alacsony, mert a zöldség nagy százalékban tartalmaz vizet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kimossa sejtekből a zsírokat és a salakanyagokat, felpörgetve ezzel az anyagcserét.
Dia
A tejben található fehérje, amely tejsavóból és kazeinből tevődik össze, beindítja a sejtekben található zsírok elégetését, ráadásul maga az ital elveszi az éhséget is.
Dia
A tengeri halakfehérjetartama nagyon magas, ráadásul gazdagok omega-3 zsírsavakban, melyeknek köszönhetően könnyebben távoznak a salakanyagok a szervezetből.