Az A-vitamin több anyagcsere-folyamat katalizátora, ami lényeges tulajdonság a fogyókúra szempontjából. Szervezeted a sárgarépából nyert béta-karotinból tudja előállítani.
Dia
A sárgabarack ugyancsak biztos A-vitamin-forrás. Érdemes szezonban napi 100 grammot enned az ínycsiklandó, rostban gazdag gyümölcsből.
Dia
A B-vitaminok szerepet játszanak a fehérjék, a szénhidrátok, a zsírok lebontásában és felszívódásában. A teljes kiőrlésű kenyér a B-vitaminok egyik kiváló forrása.
Dia
A csirkehús mind B1-, mind pedig B12-vitaminban bővelkedik. A fogyókúra során nem érdemes tehát mindenfajta húsról lemondanod, elegendő, ha a vörös húst iktatod ki.
Dia
A C-vitamin nem csupán erősíti az immunrendszert, de serkenti az emésztést, és enyhe hashajtó hatással rendelkezik. Az antioxidáns vitamin legismertebb forrásai a citrusfélék.
Dia
A savanyú káposzta biztos C-vitamin-forrás, emellett segít helyreállítani a bélflóra hibátlan működését. Antibiotikum-kúra után különösen ajánlott a fogyasztása.
Dia
A kalcium az egyik leghatékonyabb zsírégető ásványi anyag, a szervezet kalciumháztartásának karbantartásához pedig D-vitaminra van szükség. Ez utóbbit elsősorban tejtermékekből veszi fel a szervezet.
Dia
A D-vitamint a szervezet részben a táplálékból, részben az UV-sugárzásból nyeri. Ahhoz, hogy ne szenvedj D-vitamin-hiányban, fontos, hogy elegendő időt tölts a napon.