4 rejtett lelki probléma a daganatok és a ciszták mögött

A testben meginduló kóros sejtburjánzásnak vagy a folyadékkal telt tömlőnek pszichés okai is lehetnek.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Régóta tudjuk, hogy a fizikai betegségek összefüggésbe hozhatók bizonyos lelki problémákkal.

A testben kialakuló tumorok és ciszták hátterében például állhat érzelmi sokk, bűntudat, harag vagy gyermekkorban megélt frusztráció is.

A daganatok mögött

Érzelmi sokk a múltban

A daganat elfajult, elburjánzott szövetszaporulat, amely a test legkülönbözőbb részeiben kialakulhat. Lelki oka általában érzelmi sokk. Ha valamilyen megrázkódtatáson, sérelmen nem tudsz felülemelkedni, a múltaddal kapcsolatos negatív gondolatokat dédelgetsz magadban, ezek idővel felhalmozódnak és fizikai formát öltenek.

A daganat torlaszként áll az energiaáramlás útjában. Ahhoz, hogy elkerüld a tumor kialakulását, fontos, hogy ki tudd fejezni a benned lévő szorongást. Komolyan kell venned a tested által küldött üzenetet. Igyekezz minél inkább a jelenben élni, nyilvánítsd ki érzéseidet, és ne rágódj a múlton.

Hol alakul ki?

Hogy daganat tested mely részén alakul ki, attól függ, milyen jellegű érzelmi sokk ért. Ha nőiségedben sértett a dolog, a tumor a méhet és a petefészket érintheti. Amennyiben a trauma valamilyen formában az anya-gyerek kapcsolattal áll összefüggésben, úgy a daganat az emlőt érintheti.

A ciszták lelki alapja

Bűntudat a háttérben

A ciszták - hasonlóan a daganatokhoz - a test számos pontján kialakulhatnak. A folyadékkal telt tömlő lelki oka lehet a bűntudat egy múltbeli esemény miatt, illetve az, ha fájdalmat, bosszúságot, szenvedést dédelgetsz magadban. Ez jelenthet lelkifurdalást egy olyan terv miatt, amelyet nem tudtál végrehajtani, megvalósítani. Mintegy felfújtad magadban, felhalmoztál vele kapcsolatban mindenféle információt, adatot, ám a tervet sosem voltál képes megvalósítani. Ezek aztán a tested és a lelked foglyai maradtak. A ciszta egyúttal a megbocsátás elutasítását is jelentheti. Próbálj meg a jövő felé fordulni, engedd el a bűntudatot, mentsd fel önmagad. Ha megtalálod a lelki harmóniát és búcsút intesz az önvádnak, megszabadulhatsz a problémától.

Minél egészségesebben!

Az egészséges életmódnak számos alappillére van. A lelki harmónia megtalálása az egyik. De mit kell még tenned?

Berögzült gondolatok, harag

A ciszták lehetnek továbbá olyan berögzült gondolatok megtestesülései is, amelyek egy bizonyos időszakban tudat alatt halmozódtak fel benned. Ezek védőfalként is szolgálhatnak számodra: segítségükkel elkerülheted, hogy bizonyos élethelyzetekkel vagy emberekkel szembe kelljen nézned. Mindez azonban fékezőerőként hathat a fejlődésedre, megakadályozza előrehaladásodat - mivel nehezen nyitsz mások véleménye vagy gondolkodásmódja felé. Talán az egódon mély seb keletkezett, és a haragod, neheztelésed cisztává szilárdult.

Ahhoz, hogy a jövőben ne kelljen szembesülnöd ilyen jellegű egészségügyi problémával, fogadd el, hogy az energiát szabadon kell áramoltatnod magadban, és bízz abban, hogy terveid megvalósításában sikerrel jársz.

Gyermekkori frusztráció a dermoid ciszta mögött

A dermoid ciszta a szervezet egyik legfurcsább, többnyire jóindulatú daganata.
Jellegzetessége, hogy belső felszínét elszarusodó laphám borítja, melyen szőrszálak fejlődnek ki, és faggyút termel. Kialakulásának lelki alapja lehet frusztráció, lázadás valamilyen kielégítetlenül maradt szükséglet miatt. Ez a hiányérzet legtöbbször egy kora gyermekkori eseménnyel, frusztrációval áll összefüggésben.

Akár fizikai dologról volt szó, akár érzelmi szükségleteid maradtak kielégítetlenül, felnőttként csak úgy segíthetsz a helyzeten, ha elfogadod, hogy azért kellett mindezt megélned, hogy tanulj belőle.

Cikkünk Jacques Martel Lelki eredetű betegségek lexikona című könyve alapján készült.

A Lelki eredetű betegségek lexikona különleges alternatívát mutat kiegészítve a hagyományos orvoslást és a természetgyógyászat számos módszerét. A szerző gyakorló pszichoterapeutaként arra vállalkozott, hogy segítsen feltárni a betegségek és egészségügyi problémák lelki eredetét. Bevezet az érzelmek mindmáig ismeretlen világába, és megtanít nyitottá válni. Ha képes vagy az adott betegséget feladatként megélni, és látod a belőle származó tapasztalat hasznát az egész életedre nézve, akkor újra visszanyerheted egészségedet.

Kiadja a Partvonal Kiadó.
Ára 3290 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük