2 hatékony gerincvédő eszköz, ha fájdalmasan sokat ülsz

Az irodai munka könnyen gerincproblémához vezethet. Tégy ellene időben!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Valószínűleg életed egyre nagyobb részét szenteled az ülésnek. Ha irodai munkát végzel, legalább napi nyolc órát töltesz a forgószékben. Mindez nem pusztán azért veszélyes, mert a kevés mozgástól egyre nagyobb lesz a hátsód.

Az egész napos ülés megterheli a gerincedet, és idővel különböző mozgásszervi panaszaid alakulhatnak ki - akár porckorongsérved is lehet.

Természetesen a legjobb, ha rendszeresen sportolsz valamit, de emellett egészséged érdekében a napi több órás üléshez is jól jön egy kis könnyítés, segédeszközök formájában.

Fájdalmas tünetek

  • Hátfájás.
  • Merev nyak.
  • Vállfájdalom.
  • A derék fájdalmas feszülése.

Így ülj helyesen!

Lábak

Fontos, hogy lábaid mindig érintsék a talajt, ne húzd magad alá, és ne tedd keresztbe őket, legyenek csípőszélességű terpeszben. Combod és alsó lábszárad egymással derékszöget zárjon be - combod tíz-húsz fokkal lejjebb legyen a vízszinteshez képest.

Felsőtest

Medencéd lehetőleg ne dőljön se túlságosan előre, se hátra - nagyjából középhelyzetben legyen. Testsúlyod egyformán nehezedjen mindkét ülőgumódra. Válladat ne ejtsd előre, a lapockákat próbáld a gerinchez közelíteni. Állad a talajjal párhuzamos legyen, fejtetővel nyújtózz felfelé!

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ülőpárna

A helyes testtartás megtalálását és egészséged megőrzését segíti a gumiból készült, levegőt tartalmazó, korong alakú eszköz. Célja a gerinc statikus tehermentesítése. Az üléshez ugyanis egyensúlyozás szükséges - amit állandó izommunkával érsz el. Mivel viszonylag kicsi, használhatod az irodai székben, illetve ülő pozícióban végzett kisebb tornagyakorlatokhoz is.

Több méretben is kapható, így kortól és nemtől függetlenül bárki használhatja. A székre helyezve a gerincet folyamatosan a helyes tartás megtalálására ösztönzi. A csigolyákat összekötő porckorongokra így körkörösen szinte ugyanakkora erők hatnak. Mivel az apró mozgások folyamatossá válnak ülés közben, az idegekre nem nehezedik nyomás, a porckorongok anyagcseréje pedig optimális lesz.

Az ülőpárnák ára négy- és tízezer forint között változik. Sport-, illetve gyógyászati segédeszközt árusító boltokban egyaránt megvásárolhatod, ha pedig inkább rendelnél, az alábbi linkekre kattintva megteheted.

Óriáslabda

Az óriáslabda nemcsak rehabilitációs foglalkozásokon, illetve az edzésen hasznos. Ha a napi ülőmunka gyakran okoz hát-, illetve derékfájdalmakat, az íróasztal előtt is jól jöhet. A felfújt, levegővel telített labda az ülőpárnához hasonlóan javítja a tartásodat, és kíméli a gerincedet. Mivel azonban egy gömbölyű felületről van szó, jobb egyensúlyérzéket követel, mint az ülőpárna, így előfordulhat, hogy szükséged lesz némi otthoni edzésre, mielőtt bevinnéd az irodába.

A nagyméretű labda 85-120 centi átmérőjű méretekben kapható, ára - márkától függően - nyolc- és 18 ezer forint között mozog. Megvásárolhatod sportboltokban, gyógyászati segédeszközöket árusító üzletekben, illetve neten is rendelhetsz az alábbi linkek valamelyikére kattintva.

Ezt is szeretjük