A legszebb ajándék: van úgy, hogy egyszerűen csak belebotlunk a tökéletes megoldásba

A tizenkét éves Marci felcsatolta az okosóráját, rollerre pattant és elindult ajándékot vásárolni. Egyedül az anyukája számára nem volt semmi ötlete. Végül mégis megtalálta a tökéletes karácsonyi meglepetést: egy „virtuális” szívet.

Egy kreatív kisfiú kalandjai egy okos órával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cikket a Telekom támogatta.

Marci tizenkét éves és hetedik osztályba jár. De ő maga talán ennél is fontosabbnak tartja, hogy imádja a videójátékokat és van egy hörcsöge (bár igazából ő bernáthegyi kutyát szeretne, csak azt nem engedik neki). Szülei szerint túl sokat ül a gép előtt, saját maga szerint túl keveset. Nagyon szereti a karácsonyt, és ha megkérdezik tőle, hogy miért, mindig azt mondja, azért, mert akkor nem kell iskolába menni és kap ajándékot. De azt is nagyon szereti, hogy akkor lelassul minden, és több idejük van törődni egymással. Azokban a napokban nem órára kelnek, nem kell rohanni, sem anya, sem apa nem ejti ki a száján azt a mondatot, hogy „most nincs rá időm”, és a nagymamáját is meglátogatják, ami szuper hely, mert ott van kert és van macska is.

Marci az ünnepek közeledtével úgy érezte, idén kicsit mást, kicsit többet szeretne karácsonykor. Amíg kisebb volt olyan természetesnek tűnt, hogy egy kazalnyi ajándékot kapott, de most már az is fontos lett számára, hogy ő is adjon. Azt találta ki, hogy a húgának vesz egy nyakláncot, ami illik a szép halványzöld ünnepi ruhájához. Apukájának pedig vesz valami szép színes kistányért, mert a múltkor összetörte azt, amin oda szokta magának készíteni a sütit filmnézéshez. Akkor jutott eszébe, hogy akár el is készíthetné ezeket a dolgokat!

Egy szerdai délutánon ment el megvásárolni a hozzávalókat a meglepetésekhez. Kissé bosszúsan indult, mert az anyukája szóvá tette, hogy a hörcsög nem volt kitakarítva már egy hete. Marci sérelmezte, hogy ezt pont neki mondja, nem pedig a húgának, hiszen a legutóbb is ő csinálta meg.

Felvette az okosóráját, amit a születésnapjára kapott, és azóta szinte hozzánőtt. Nagyon szerette, mert a segítségével fotókat készíthetett, és üzeneteket kaphatott arról is, hogy a barátaival mikor lépjenek be az együtt játszott online játékokba.

Fogta a rollerját és elindult, elsőnek az agyagot és a kerámiafestéket szerette volna megvenni, ezért betért a közelben lévő kézművesboltba. Hosszan válogatott a színek között, az jutott eszébe, hogy fehéret vesz, mert apának az autója és a biciklije is fehér, és azt szokta mondani, hogy anya a fehér ruhájában tetszik neki a legjobban.

Ezek után elment gyöngyöt venni az ékszerekhez. Ez a bolt már messzebb volt, a Baross utcában. Rollerrel még soha nem járt erre. Marci megállt egy zebránál és nézte, ahogy az emberek rohannak, sietnek, szinte tudomás sem véve egymásról. A szomszéd utcában mintha vadul dudáltak volna, de Marci biztonságban érezte magát. Már tavaly óta egyedül közlekedik a környéken, és tudta, hogy az órája segítségével bármikor kapcsolatba léphet a szüleivel.

A gyöngyök közül Marci már nem válogatott olyan sokáig, egyértelmű volt, hogy a zöldet kell megvennie. A testvérének pont olyan gyönyörű zöld szeme van, mint a nagymamának, mindenki mondja, hogy tőle örökölte. Pont olyan színű gyöngy kell, mint a szemük! A válogatás közben családi fényképeket keresett elő az okosórájáról, nézegette a nagymamáját és a kishúgát, és próbálta elképzelni, mi állna nekik a legjobban.

Mindent megvásárolt, amit eltervezett, de tudta, hogy egy nagyon fontos dolog kimaradt. Semmi ötlet nem jutott eszébe, amit el is tudna készíteni és amire az anyukájának szüksége lenne. Valahol érezte, bármit adna neki, nagyon örülne, de ő valami igazán különlegeset szeretett volna. Telt-múlt az idő. Újra rápillantott az órájára, és elmosolyodott...

Az anyukája esetleg most is figyel rá az applikáció segítségével, hiszen már későre jár. És ekkor eszébe jutott, hogy mi is lehetne a legkülönlegesebb ajándék! Marci rápattant a rollerre, és bevásárlókörútját úgy fejezte be hazáig, hogy az eddig megtett út, egy szív alakot formázzon.

Anyukája, talán már ezen a napon észrevette Marci „virtuálisan rajzolt szívét”, de az okosórával összehangolt applikáció segítségével bármikor meg tudja mutatni neki, hogy az egész útját a szeretet vezérelte.

Ezt is szeretjük