Nemcsak finom és laktató, de nagyon egészséges is: színes, zöldséges quinoasaláta
A szuperegészséges, rostban gazdag quinoasaláta hosszú időre eltelít, miközben felpörgeti az anyagcserét.
A sokoldalú quinoát érdemes gyakran beiktatni az étrendedbe, hisz alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú. Különféle zöldségekkel, hallal, baconnel vagy csirkével remek egytálételt készíthetsz belőle. A quinoasaláta hidegen és melegen is kitűnő.
Zöldséges quinoasaláta
Hozzávalók
- 20 dkg quinoa
- 0.5 fej kelkáposzta
- 1 db sárgarépa
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 szelet bacon
- só
- bors
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés:
A quinoát alaposan öblítsd le, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, majd főzd forrástól számítva 15-20 percig. Ha magába szívja a vizet, és puha, húzd le a tűzről. Öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le.
A sárgarépát pucold meg, vágd fel, vagy akár reszelheted is. A kelt mosd meg, és forrásban lévő vízben főzd hét percig. Szűrd le, majd aprítsd fel. A bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon süsd meg. Rakd egy tálba a quinoát, tedd hozzá a zöldségeket és a bacont. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot, majd locsold a zöldséges quinoára, és forgasd össze.
Ha szereted a zöldséges ételeket, a görög salátát is feltétlenül próbáld ki! Sok fetával az igazi.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció