Nemcsak finom és laktató, de nagyon egészséges is: színes, zöldséges quinoasaláta

A szuperegészséges, rostban gazdag quinoasaláta hosszú időre eltelít, miközben felpörgeti az anyagcserét.

Zöldséges quinoasaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sokoldalú quinoát érdemes gyakran beiktatni az étrendedbe, hisz alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú. Különféle zöldségekkel, hallal, baconnel vagy csirkével remek egytálételt készíthetsz belőle. A quinoasaláta hidegen és melegen is kitűnő.  

Zöldséges quinoasaláta

Hozzávalók

  • 20 dkg quinoa
  • 0.5 fej kelkáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon
  • bors
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát alaposan öblítsd le, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, majd főzd forrástól számítva 15-20 percig. Ha magába szívja a vizet, és puha, húzd le a tűzről. Öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le. 

A sárgarépát pucold meg, vágd fel, vagy akár reszelheted is. A kelt mosd meg, és forrásban lévő vízben főzd hét percig. Szűrd le, majd aprítsd fel. A bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon süsd meg. Rakd egy tálba a quinoát, tedd hozzá a zöldségeket és a bacont. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot, majd locsold a zöldséges quinoára, és forgasd össze. 

Ha szereted a zöldséges ételeket, a görög salátát is feltétlenül próbáld ki! Sok fetával az igazi. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük