Nemcsak finom és laktató, de nagyon egészséges is: színes, zöldséges quinoasaláta
A szuperegészséges, rostban gazdag quinoasaláta hosszú időre eltelít, miközben felpörgeti az anyagcserét.

quioa-salata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sokoldalú quinoát érdemes gyakran beiktatni az étrendedbe, hisz alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú. Különféle zöldségekkel, hallal, baconnel vagy csirkével remek egytálételt készíthetsz belőle. A quinoasaláta hidegen és melegen is kitűnő.  

Zöldséges quinoasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg quinoa
  • 0.5 fej kelkáposzta
  • 1 db sárgarépa
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 szelet bacon
  • bors
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát alaposan öblítsd le, önts rá valamivel több vizet, mint amennyi ellepi. Dobj hozzá sót, majd főzd forrástól számítva 15-20 percig. Ha magába szívja a vizet, és puha, húzd le a tűzről. Öblítsd le vízzel, majd csepegtesd le. 

A sárgarépát pucold meg, vágd fel, vagy akár reszelheted is. A kelt mosd meg, és forrásban lévő vízben főzd hét percig. Szűrd le, majd aprítsd fel. A bacont vágd kis darabokra, és kevés olajon süsd meg. Rakd egy tálba a quinoát, tedd hozzá a zöldségeket és a bacont. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot, majd locsold a zöldséges quinoára, és forgasd össze. 

Ha szereted a zöldséges ételeket, a görög salátát is feltétlenül próbáld ki! Sok fetával az igazi. 

Ezt is szeretjük