Citromos lazac vele sült, fűszeres zöldségekkel: villámgyorsan elkészül
Süsd batyuban, zöldségekkel a lazacot, így még ízletesebb lesz, és nem kell hozzá zsiradék!
Ha egészséges és gyors ebédet készítenél, a fehérjében, omega-3 zsírsavban gazdag lazac mindig tökéletes választás. Citrommal, fűszerekkel igazán fejedelmi, és akár nagyobb eseményeken is kínálhatod főételként. Ha batyuban sütöd, nem fog kiszáradni. Pakolj a halszeletek mellé zöldségeket is, így külön köret már nem is kell.
Citromos, sült lazac
Hozzávalók
- 4 szelet lazac
- 2 db paradicsom
- 1 db cukkini
- 1 db paprika
- 2 ág rozmaring
- 1 db lila hagyma
- 1 db citrom
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A lazacszeleteket öblítsd le, és itasd fel róluk papírtörlővel a nedvességet. Locsold meg a citrom levével, és sózd, borsozd ízlés szerint. A zöldségeket pucold meg, és vágd fel tetszőlegesen. Rakd a lazacokat fóliára, tégy mindegyik szelet mellé zöldségeket, rakj a lazacra bazsalikomot és rozmaringot, és jól csomagold be.
Told a batyukat előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a lazac puha, bontsd ki a batyukat, és kicsit pirítsd meg a szeleteket. Pihentesd a fóliában pár percig, és tálalhatod is.
A halszeleteket sörtésztába is forgathatod, a bunda fantasztikusan puha lesz.
Kép: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció