Frissítő cukkinileves uborkával: jól behűtve a legfinomabb
Kánikulában a sűrű, krémes cukkinileves uborkával mixelve igazán üdítő, és könnyen elkészíthető.

A nyári zöldségkedvenceknek, az uborkának és a cukkininek is magas a víztartalma, és alig van bennük kalória. Diétásak, de nagyon finom levest készíthetsz belőlük. Sűrítheted tejföllel, tejszínnel vagy akár joghurttal. Készítsd el előre, hogy legyen ideje jól lehűlni!
Uborkás cukkinileves
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 db kígyóuborka
- 3 szál vöröshagyma
- 2 dl joghurt
- 1 db leveskocka
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
Az uborkát hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A cukkinit is szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a zöldségeket, és kevergetve süsd pár percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 10 percig, majd amikor már puha a cukkini és az uborka, húzd le a tűzről.
Ízesítsd a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, fokhagymával, és pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a joghurtot, és rottyantsd össze. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, majd tálaláskor díszítsd zöldfűszerekkel, zöldségdarabokkal.
A cukkini remek lecsóalap is. Készítsd legközelebb franciásan!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció