A híres toszkán paradicsomleves receptje - A firenzei vendéglőkben pont így készítik
A toszkán konyha egyik legjobbja ez a különlegesen fűszerezett paradicsomleves.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

6 könnyen kezelhető frizura, aminél előny, ha egy kicsit hullámos a hajad »

5 divatos kabátfazon, ami karcsúsít, és elfedi a pocakot »

Tüntesd el a mitesszereket egy fogkefével - Gyors és hatásos trükk »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha jártál már toszkán étteremben, és kóstoltad a bazsalikomos, fokhagymás paradicsomlevest, többé nem fogod elfelejteni az ízét. Idézd fel ezzel a recepttel az élményt! 

Még autentikusabb lesz a toszkán paradicsomleves, ha a kenyér helyett ciabattát teszel bele. Ha szereted a csípőset, ne hagyd ki belőle a chilit sem! Ennél a levesnél különösen fontos, hogy minőségi alapanyagokat használj.

toszkan-paradicsomleves-recept

Toszkán paradicsomleves

  • 1 kg paradicsom
  • 2 nagy szelet száraz kenyér
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor újhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 35 perc

Hevíts kevés olívaolajat egy lábosban, majd rakd bele az aprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha elkezd pirulni, tedd hozzá a kis darabokra vágott paradicsomot, és öntsd fel két deci vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, majd fedő nélkül, kis lángon főzd körülbelül 15-20 percig. 

Amikor a paradicsom elkezd szétesni, rakd a levesbe a felszeletelt, száraz kenyeret, locsold meg három evőkanál olívaolajjal, és szórd meg bazsalikommal. Szükség esetén önts még hozzá vizet. Főzd öt percig, majd húzd le a tűzről. Szórd meg reszelt parmezánnal, és locsolj még rá kevés olívaolajat.

Blog.hu ajánló