Így készül a tökéletes főtt kukorica: otthon is ehetsz olyat, mint a strandon
Nincs nyár és strandolás főtt kukorica nélkül. Legyen a tiéd is tökéletes, tehát édes és roppanós!
Ha tökéletes kukoricát választasz, már nyert ügyed van. A zsenge csemegekukorica az igazán finom, hisz kellemesen édes, ráadásul gyorsabban megfő, mint a magas keményítőtartalmú takarmánykukorica. Fűszerezni sem nagyon kell, csak sóval is remek csemege. Érdemes azonban vajjal megkenve is kipróbálni.
Tökéletes főtt kukorica
Hozzávalók
- 6 cső kukorica
- só
Elkészítés:
Vásárláskor jól nézd meg a kukoricákat. Csak világosabb szemű, egészséges, telt csöveket válassz. Ha könnyen bele tudod mélyeszteni a körmödet a szemekbe, akkor bátran megveheted. Ha lehet, még a vásárlás napján főzd is meg.
A kukoricáról távolítsd el a csuhét, és tisztítsd meg a szálaktól is. A zöld héjakkal együtt mosd meg. A nagyobb csöveket érdemes kettétörni. A fazék aljára rakd a héjak felét, arra tedd a kukoricát, majd fedd be a maradék csuhéval. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól ellepjen mindent.
Közepes lángon főzd meg a kukoricát 15-30 perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, ellenőrizd a szemeket. Szúrj az egyikbe egy hegyes kést, vagy kóstold meg. Ha puha, lezárhatod a tüzet. Lefedve, a vízben hagyd hűlni egy kicsit. Tálalás előtt sózd csak meg, így biztosan nem keményednek meg a szemek.
A kukoricát próbáld ki grillezve is! Húsok mellé kiváló köret lehet.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció