Így készül a tiroli túrós rétes
Eredeti osztrák recept
Az omlós tiroli túrós rétessel a nem túl gyakorlott háziasszonyok is megpróbálkozhatnak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Gyors frizura rövid hajból: elfedi a zsírosodó tincseket »

Ez már megint mi? Félig kész sminket villantanak a lányok az Instagramon »

Egy fazon, ami mindenkinek jól áll: midi szoknyák 9 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erre a tiroli túrós rétesre bármelyik osztrák büszke lenne. Ha van egy kis szabadidőd, mindenképpen próbáld ki. A túrós tölteléket gyümölccsel, mazsolával még ellenállhatatlanabbá teheted. Kard Éva receptje almával és meggyel is kiváló.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg búza finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • 3 dkg zsír
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál ecet

Lekenéshez

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg búza finomliszt

Töltelékhez

  • 75 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, keverd össze az ecettel. Vegyítsd a kétféle lisztet és a csipet sót, add hozzá a zsírt, a tejfölt, a tojást és kevés ecetes vizet. Az egészet alaposan gyúrd össze. Könnyen nyújtható, lágyabb tésztát kell kapni. A maradék ecetes vizet fokozatosan adagold hozzá, mert lehetséges hogy nem kell bele az összes.

A lekenéshez olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és keverd simára. Ezután hűtsd ki, hogy éppen csak langyos maradjon. Lisztezett felületen nyújtsd vékonyra a tésztát, kend rá a vajas-lisztes keveréket. Tekerd fel, mintha bejglit készítenél. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy kellően lehűljön, és könnyen nyújtható legyen. 

A töltelékhez a túrót nyomkodd meg alaposan egy villával, majd add hozzá cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát, reszeld hozzá a citrom héját, öntsd bele a tejfölt, és jól dolgozd össze.

A hidegről kivett tésztát vágd négy egyenlő részre, nyújtsd ki mindegyiket olyan vékonyra, amennyire csak tudod. Kend le olvasztott vajjal, majd oszlasd el rajta egyenletesen a tölteléket, és tekerd fel. Rakd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.

Blog.hu ajánló