Így készül a tiroli túrós rétes
Eredeti osztrák recept
Az omlós tiroli túrós rétessel a nem túl gyakorlott háziasszonyok is megpróbálkozhatnak.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

A világ legszebb vékony ajkú női: nemcsak a telt száj lehet szexi »

Kanálba tette a rúzst, és megolvasztotta - Zseniális ötlet régi sminkkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Erre a tiroli túrós rétesre bármelyik osztrák büszke lenne. Ha van egy kis szabadidőd, mindenképpen próbáld ki. A túrós tölteléket gyümölccsel, mazsolával még ellenállhatatlanabbá teheted. Kard Éva receptje almával és meggyel is kiváló.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 20 dkg búza finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl víz
  • 1 tojás
  • 3 dkg zsír
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál ecet

Lekenéshez

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg búza finomliszt

Töltelékhez

  • 75 dkg tehéntúró
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál búzadara
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, keverd össze az ecettel. Vegyítsd a kétféle lisztet és a csipet sót, add hozzá a zsírt, a tejfölt, a tojást és kevés ecetes vizet. Az egészet alaposan gyúrd össze. Könnyen nyújtható, lágyabb tésztát kell kapni. A maradék ecetes vizet fokozatosan adagold hozzá, mert lehetséges hogy nem kell bele az összes.

A lekenéshez olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és keverd simára. Ezután hűtsd ki, hogy éppen csak langyos maradjon. Lisztezett felületen nyújtsd vékonyra a tésztát, kend rá a vajas-lisztes keveréket. Tekerd fel, mintha bejglit készítenél. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy kellően lehűljön, és könnyen nyújtható legyen. 

A töltelékhez a túrót nyomkodd meg alaposan egy villával, majd add hozzá cukrot, a vaníliás cukrot, a búzadarát, reszeld hozzá a citrom héját, öntsd bele a tejfölt, és jól dolgozd össze.

A hidegről kivett tésztát vágd négy egyenlő részre, nyújtsd ki mindegyiket olyan vékonyra, amennyire csak tudod. Kend le olvasztott vajjal, majd oszlasd el rajta egyenletesen a tölteléket, és tekerd fel. Rakd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.

Blog.hu ajánló