Krémes, tejszínes, rebarbarás leves: egyszerre édes és savanykás
Ha a rebarbarás krémlevesbe epret is teszel, finomabb és élénkebb színű lesz.
A rebarbarának igazán különleges az íze, fantasztikus finomságokat, kompótot, pitét, kevert sütit is készíthetsz belőle. Sőt, feltétlenül próbáld ki a rebarbarás krémlevest! A tejszíntől finom selymes, eperrel pedig igazán vonzó. Melegebb napokon, tejszínhabbal vagy fagyival, hidegen kínáld!
Tejszínes, rebarbarás leves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag rebarbara
- 20 dkg eper
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 marék pisztácia
Elkészítés:
A rebarbara mindkét végét vágd le, és éles késsel, vékonyan távolítsd el a külső héját. Mosd meg, és vágd két-három centis darabokra. Az epret csumázd ki, darabold fel, és a rebarbarával együtt tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi, majd fűszerezd ízlés szerint cukorral, sóval, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliával.
Főzd körülbelül 15 percig, majd, amikor minden puha, öntsd hozzá a tejszínt. Rottyantsd össze. Ha selymesebben, krémesebben ennéd, botmixerrel turmixold össze.
Az epres-rebarbarás kompót is nagyon finom. Próbáld ki minél előbb!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció