Krémes, tejszínes édesburgonya-püré: ne hagyd ki belőle a gyömbért se

A hagyományos krumpli egészségesebb alternatívája lehet ez a tejszínes, krémes édesburgonya-püré, amit a gyömbér bolondít meg.

Tejszínes édesburgonya-püré

Magyarországon is egyre többen ismerik és szeretik az édesburgonyát. A kívülről krumplira hasonlító, de ízében inkább a sárgarépára és a sütőtökre emlékeztető zöldség vonzó köret lehet azok számára, akik szívesen túllépnének a rizs és a burgonya egyeduralmán. Tálaláskor még dióval és petrezselyemmel is feldobhatod. 

Tejszínes édesburgonya-püré

Hozzávalók

  • 70 dkg édesburgonya
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Az állagát legkönnyebben úgy ellenőrizheted, ha beleszúrsz egy villát. Amikor már könnyen belemegy, vedd le a tűzről, és szűrd le. 
 

Közben reszeld le a gyömbért. Az édesburgonyát még melegen keverd össze a vajjal, a reszelt gyömbérrel, az őrölt fahéjjal, a sóval és a borssal. Krumplinyomóval törd össze, majd fokozatosan adj hozzá annyi tejszínt, hogy krémes legyen.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb. 

Ezt is szeretjük