Vastag és laktató palacsinta német recept alapján: a tésztájába tejföl is kerül

Mennyei palacsintát készíthetsz úgy, ha a tésztájába tejfölt is keversz.

Tejfölös palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a palacsinta tésztájába tejfölt is adagolsz, vastag, kiadós darabokat kapsz, amelyeket utána kedved szerint tölthetsz meg. Készítheted egészen sűrűre, vagy ha vékonyabban szeretnéd, hígíthatod addig szódavízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot. A felvert tojáshabnak köszönhetően a palacsinta légies és puha lesz.

Tejfölös palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 3 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1.5 dl szódavíz
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Egy másik tálban keverd ki a tojássárgákat a liszttel és a cukorral. Hígítsd szódavízzel, majd forgasd hozzá a tojásfehérjéhez.

 

Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű masszát evőkanállal egyengesd el benne, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. Tálald ízlés szerint túróval, lekvárral, fahéjjal vagy kakaóval.

A palacsinta sós változatban is ellenállhatatlan: zöldségekkel rétegezve tökéletes ebéd.

Pompás cukkinis palacsintatorony: gazdag töltelékkel kerül az asztalra

A reszelt cukkiniből csodás sós palacsinta készülhet, mely magában falatozva is tökéletes, de töltelékkel is kínálható.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük