Vastag és laktató palacsinta német recept alapján: a tésztájába tejföl is kerül
Mennyei palacsintát készíthetsz úgy, ha a tésztájába tejfölt is keversz.
Ha a palacsinta tésztájába tejfölt is adagolsz, vastag, kiadós darabokat kapsz, amelyeket utána kedved szerint tölthetsz meg. Készítheted egészen sűrűre, vagy ha vékonyabban szeretnéd, hígíthatod addig szódavízzel, amíg el nem éred a kívánt állagot. A felvert tojáshabnak köszönhetően a palacsinta légies és puha lesz.
Tejfölös palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1.5 dl szódavíz
- 1 teáskanál cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. Egy másik tálban keverd ki a tojássárgákat a liszttel és a cukorral. Hígítsd szódavízzel, majd forgasd hozzá a tojásfehérjéhez.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A sűrű masszát evőkanállal egyengesd el benne, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. Tálald ízlés szerint túróval, lekvárral, fahéjjal vagy kakaóval.
A palacsinta sós változatban is ellenállhatatlan: zöldségekkel rétegezve tökéletes ebéd.
Pompás cukkinis palacsintatorony: gazdag töltelékkel kerül az asztalra
A reszelt cukkiniből csodás sós palacsinta készülhet, mely magában falatozva is tökéletes, de töltelékkel is kínálható.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció