A klasszikus szilvás gombóc receptje - Így csinálta a nagyi
Ez a szilvás gombóc egy napon sem említhető a boltban kapható mirelittel. Friss szilvából az igazi.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kötelező nyár végi desszert a szilvás gombóc. Ha még emlékszel, milyet csinált a nagymamád, akkor kövesd Kiss Aliz receptjét, biztos, hogy nagyon hasonlít rá. Fahéjas porcukorral, esetleg vaníliás pudinggal kínáld.

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg liszt
  • 20 szem szilva
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 kávéskanál só
  • fahéj
  • porcukor
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyákat tisztítsd meg alaposan, és kissé sós vízben főzd meg. Utána hűtsd és hámozd meg, törd át krumplinyomón. Add hozzá a zsírt, a sót, valamint folyamatosan adagolva a lisztet is. Gyúrd jól össze a tésztát, majd nyújtsd kisujjnyi vastagságúra, és vágj körülbelül 10x10 centis négyzeteket.
Minden négyzet közepére helyezz egy-egy szem megmosott, kimagozott szilvát, és szórd meg pici fahéjjal. A tészta négy sarkát összefogva, óvatosan formálj gombócot. Ügyelj arra, hogy sehol ne szakadjon szét.

Rakd a gombócokat bő, forrásban lévő vízbe. Ha feljönnek a víz tetejére, még két-három percig hagyd őket főni. Közben kevés vajon pirítsd meg zsemlemorzsát, és a kiszedett, lecsepegtetett gombócokat hempergesd alaposan bele. Tálaláskor szórd meg fahéjas porcukorral.

Blog.hu ajánló