Így lesz tökéletes a házi sült krumpli: nem csak a gyerekek imádják

A gyerekek kedvencét, a klasszikus sült krumplit otthon is könnyedén elkészítheted.

Sült krumpli házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Házilag is készíthetsz ropogós sült krumplit, ami olyan finom lesz, mintha a gyorsétteremből hozattad volna. A tökéletes eredmény elérése érdekében sütni való, C típusú krumplit vásárolj hozzá. Ha házi hamburgerrel vagy rántott csirkével tálalod, otthonra is éttermi hangulatot varázsolhatsz.

Sült krumpli házilag

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sütni való krumpli
  • 1 l olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd hasábokra, és egyengesd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Sózd, borsozd, locsold meg kevés olajjal, és told 160 fokos sütőbe fél órára. Tízpercenként forgasd át őket, hogy egyenletesen piruljanak. A sütési idő végén vedd ki a tepsit a sütőből, és hagyd egy kicsit kihűlni a krumplikat.

 

Egy lábosban vagy egy magas falú serpenyőben hevíts olajat. Amikor már forró, tedd bele a hasábokat, és öt perc alatt süsd ropogósra.

A házi Cézár-saláta szintén a gyorséttermek világát idézi, ráadásul még egészséges is.

Fenséges Cézár-saláta szaftos csirkemellel: házi majonézzel az igazi

Az igazi Cézár-saláta rómaisaláta-levélből készül, húsmentesen, de mi most nem az eredetit kíséreltük meg elkészíteni, a csirkés változat nagyon laktató.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük