Fűszeres spenótos, sajtos tócsni, amit nem lehet abbahagyni: frissen tálalva a legfinomabb
A spenótos, sajtos tócsni több mint köret, ebédre, vacsorára is tökéletes.
A krumplis lepényt, vagyis a tócsnit azért is szeretjük, mert nagyon egyszerűen, gyorsan összedobható, és igazán ízletes. Rengeteg variációja van, készülhet csak krumplival, de kerülhetnek bele más zöldségek is. Most érdemes friss spenóttal gazdagítani. Fokhagymás tejföllel leöntve a legfinomabb.
Spenótos-sajtos tócsni
Hozzávalók
- 2 nagy krumpli
- 10 dkg spenótlevél
- 5 dkg sajt
- 5 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 szál petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A spenót leveleit tépkedd le a szárról. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le és csepegtesd le, majd vagdosd össze. A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá az aprított spenótot, a petrezselymet, a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
Egy serpenyőben forrósíts olajat, és egy evőkanál segítségével szaggasd bele a krumplis, spenótos masszát, majd lapítsd el. Mindkét felét süsd aranybarnára.
A spenótból és a krumpliból számtalan egytálétel készíthető. Tejszínes szószban sütve fenséges.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció