Fűszeres spenótos, sajtos tócsni, amit nem lehet abbahagyni: frissen tálalva a legfinomabb
A spenótos, sajtos tócsni több mint köret, ebédre, vacsorára is tökéletes.

spenotos-sajtos-tocsni
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplis lepényt, vagyis a tócsnit azért is szeretjük, mert nagyon egyszerűen, gyorsan összedobható, és igazán ízletes. Rengeteg variációja van, készülhet csak krumplival, de kerülhetnek bele más zöldségek is. Most érdemes friss spenóttal gazdagítani. Fokhagymás tejföllel leöntve a legfinomabb. 

Spenótos-sajtos tócsni

Hozzávalók:

  • 2 nagy krumpli
  • 10 dkg spenótlevél
  • 5 dkg sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A spenót leveleit tépkedd le a szárról. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le és csepegtesd le, majd vagdosd össze. A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá az aprított spenótot, a petrezselymet, a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és egy evőkanál segítségével szaggasd bele a krumplis, spenótos masszát, majd lapítsd el. Mindkét felét süsd aranybarnára. 
A spenótból és a krumpliból számtalan egytálétel készíthető. Tejszínes szószban sütve fenséges.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük