Fűszeres spenótos, sajtos tócsni, amit nem lehet abbahagyni: frissen tálalva a legfinomabb
A spenótos, sajtos tócsni több mint köret, ebédre, vacsorára is tökéletes.

spenotos-sajtos-tocsni
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

Simábbnak tűnik a pattanásos, hepehupás bőr, ha így kerül fel rá a smink: finom alapozással is jó fedést lehet elérni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krumplis lepényt, vagyis a tócsnit azért is szeretjük, mert nagyon egyszerűen, gyorsan összedobható, és igazán ízletes. Rengeteg variációja van, készülhet csak krumplival, de kerülhetnek bele más zöldségek is. Most érdemes friss spenóttal gazdagítani. Fokhagymás tejföllel leöntve a legfinomabb. 

Spenótos-sajtos tócsni

Hozzávalók:

  • 2 nagy krumpli
  • 10 dkg spenótlevél
  • 5 dkg sajt
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 szál petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A spenót leveleit tépkedd le a szárról. Dobd forrásban lévő vízbe, és főzd két-három percig. Szűrd le és csepegtesd le, majd vagdosd össze. A krumplit pucold meg, és reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá az aprított spenótot, a petrezselymet, a tojást, a lisztet, a reszelt sajtot, és fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával.

Egy serpenyőben forrósíts olajat, és egy evőkanál segítségével szaggasd bele a krumplis, spenótos masszát, majd lapítsd el. Mindkét felét süsd aranybarnára. 
A spenótból és a krumpliból számtalan egytálétel készíthető. Tejszínes szószban sütve fenséges.

Ezt is szeretjük