Serpenyőben sült paradicsomos, gombás csirke: szétomlik a hús a szádban
A mediterrán ízvilágú serpenyős paradicsomos csirke omlós és szaftos lesz.

Serpenyőben sült paradicsomos, gombás csirke: szétomlik a hús a szádban
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

11 divatos frizura félhosszú hajból: csak néhány hullámcsat kell hozzá! »

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A serpenyős paradicsomos csirkével az étkezések még változatosabbá és izgalmasabbá válnak. Mindössze egy edényre lesz szükséged, hogy elkészítsd az ízletes főfogást. Biztos siker, ha combokat választasz, de mellel és szárnyakkal is érdemes kipróbálni. A húsokat lehetőség szerint magasabb falú, fedővel rendelkező serpenyőben süsd. Bármilyen krumpli tökéletes a szószos étel mellé. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkecomb
  • 20 dkg gomba
  • 3 dl paradicsompüré
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet, majd dörzsöld be mindegyiket sóval és borssal. Hevíts kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a felkarikázott vöröshagymát. Rakd bele a húsokat, és süsd mindkét oldalukat barnásra nagy lángon, három-négy perc alatt. Ezt követően öntsd a csirkére a paradicsompürét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot, és szórd meg friss bazsalikommal. Ha szereted az olajbogyót, azt is tégy a serpenyőbe, sokat dob a fogáson. Kicsit később mehet hozzá a megtisztított, feldarabolt gomba is.

 

Fedő vagy fólia alatt párold puhára a húst körülbelül 30 perc alatt. Közben többször locsold meg a paradicsomos szósszal. Amennyiben szükséges, önts hozzá kevés vizet, de arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a mártás. Tálaláskor szedd a húst a tányérra, majd locsold meg a szósszal.

Blog.hu ajánló