Sárgabarackos kocka sütés nélkül - Ha nincs sok időd
Nincs nagy kedved begyújtani a sütőt a kánikulában? Ehhez a sárgabarackos sütihez nem kell!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

3 frufrufazon vágás nélkül: próbáld ki mindet, mielőtt fodrászhoz mész! »

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vitamindús és ízletes sárgabarack rengeteg módon felhasználható sütés-főzés során. Az egyszerű sárgabarackos kocka ideális megoldás a forróságban. Gyorsan elkészíted, csak a hűtés miatt kell várni rá egy kicsit.

Hozzávalók 16 szelethez:

A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg puha vaj
  • 9 dkg olvasztott étcsoki
  • 5 dkg darált mandula
  • házi sárgabaracklekvár

A krémhez:

  • 0,5 kg sárgabarack
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliás krémtúró
  • 1,5 zacskó zselatin
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a darált kekszet morzsold össze a porcukorral, a vajjal, gyúrd hozzá a gőz felett felolvasztott csokit, majd keverj hozzá annyi baracklekvárt, hogy jól formázható masszát kapj. Ezt a kekszes keveréket nyomkodd egy közepes méretű jénai tál aljába.

A vaníliakrémhez a tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Közben a tejet és a tejszínt melegítsd össze, majd lassan, állandó kevergetés mellett csorgasd a cukros tojáshoz. Az egészet alacsony lángon sűrítsd be, de a kevergetést ne hagyd abba. Majd vedd le a tűzről.
A zselatint keverd csomómentesre körülbelül hat evőkanál vízzel, és melegítsd össze. Forralni nem szabad, csak addig hagyd a láng felett, amíg a zselatin felolvad a vízben. Majd a vaníliás krémből tégy hozzá pár kanállal, keverd el, és borítsd a többi krémhez. Végül add hozzá a túrót is, és hűtsd langyosra.

A barackokat mosd meg, vágd őket ketté, magozd ki, és kevés víz, valamint cukor hozzáadásával párold puhára. A cukor mennyisége a barack édességétől függ. Amint a gyümölcs héja megráncosodik, szűrd le, és terítsd szét a kekszes alap tetején. Erre öntsd rá a langyos vaníliakrémet, és tedd hűtőbe dermedni. Amint a krém megszilárdul, vedd ki az édességet a hűtőből, és díszítsd a megmaradt barackkal. Ezt követően vágd kockákra.

Blog.hu ajánló