Sárgabarackos kocka sütés nélkül - Ha nincs sok időd

Nincs nagy kedved begyújtani a sütőt a kánikulában? Ehhez a sárgabarackos sütihez nem kell!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vitamindús és ízletes sárgabarack rengeteg módon felhasználható sütés-főzés során. Az egyszerű sárgabarackos kocka ideális megoldás a forróságban. Gyorsan elkészíted, csak a hűtés miatt kell várni rá egy kicsit.

Sárgabarckos kocka

Hozzávalók 16 szelethez

A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg puha vaj
  • 9 dkg olvasztott étcsoki
  • 5 dkg darált mandula
  • házi sárgabaracklekvár

A krémhez:

  • 0,5 kg sárgabarack
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 1 vaníliás krémtúró
  • 1,5 zacskó zselatin
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Az alaphoz a darált kekszet morzsold össze a porcukorral, a vajjal, gyúrd hozzá a gőz felett felolvasztott csokit, majd keverj hozzá annyi baracklekvárt, hogy jól formázható masszát kapj. Ezt a kekszes keveréket nyomkodd egy közepes méretű jénai tál aljába.

A vaníliakrémhez a tojások sárgáját keverd habosra a cukorral és a vaníliakivonattal. Közben a tejet és a tejszínt melegítsd össze, majd lassan, állandó kevergetés mellett csorgasd a cukros tojáshoz. Az egészet alacsony lángon sűrítsd be, de a kevergetést ne hagyd abba. Majd vedd le a tűzről.
A zselatint keverd csomómentesre körülbelül hat evőkanál vízzel, és melegítsd össze. Forralni nem szabad, csak addig hagyd a láng felett, amíg a zselatin felolvad a vízben. Majd a vaníliás krémből tégy hozzá pár kanállal, keverd el, és borítsd a többi krémhez. Végül add hozzá a túrót is, és hűtsd langyosra.

A barackokat mosd meg, vágd őket ketté, magozd ki, és kevés víz, valamint cukor hozzáadásával párold puhára. A cukor mennyisége a barack édességétől függ. Amint a gyümölcs héja megráncosodik, szűrd le, és terítsd szét a kekszes alap tetején. Erre öntsd rá a langyos vaníliakrémet, és tedd hűtőbe dermedni. Amint a krém megszilárdul, vedd ki az édességet a hűtőből, és díszítsd a megmaradt barackkal. Ezt követően vágd kockákra.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük