4 isteni, krémes, olaszos torta
Talán már te is ettél cukrászdában sajttortát, mely igazi olasz édesség. Otthon is könnyen elkészítheted, nem kell hozzá nagy konyhai gyakorlat.
Sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 3 evőkanál cukor
- 20 dkg kekszmorzsa
- 125 g vaj
A töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 40 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 1 tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt maximális hőmérsékletre.
A túrót dolgozd el simára a mascarponéval, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd simára az egészet. A tölteléket öntsd a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes vagy kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd tedd hűtőbe fogyasztás előtt.
Amerikai sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg csokis keksz
- 10 dkg teavaj
A töltelékhez:
- 50 dkg mascarpone
- 1 dl tejföl
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- másfél evőkanál finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
A sütőt melegítsd elő 165 fokra. A kekszet törd össze nagyon apróra, ha bírja a turmixgéped, akkor abba is beteheted pár fordulóra. Keverd hozzá az olvadt, langyos vajat. A vajas kekszmorzsát ezután egyenletes rétegben nyomkodd bele egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és tedd 10 percre az előmelegített sütőbe. Nem kell, hogy teljesen átsüljön. Kézi robotgéppel egy nagy tálban dolgozd simára a krém összetevőit, utoljára a tojásokat hozzáadva, majd öntsd a masszát a kekszmorzsára. Süsd a tortát 50 percig. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, meg fog szilárdulni. Ha kihűlt, egy éjszakára tedd a hűtőbe.
Málnás sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 1 bögre cukor
- kis só
- másfél bögre liszt
A töltelékhez:
- 10 dkg fehér csokoládé
- egy bögre fagyasztott málna
- 500 gramm túró
- fél bögre cukor
- két tojás
- fél pohár tejföl
- vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a sót. Fokozatosan keverd hozzá a lisztet, amíg össze nem áll a tészta. A legjobb, ha kézi mixert használsz. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsd a masszát. Süsd 18 percig, majd a sütőből kivéve hagyd kihűlni. A csokoládét olvaszd meg. A málnát passzírozd át. A túrót keverd krémesre, add hozzá a cukrot, majd a tojást, a tejfölt és a vaníliás cukrot, végül a lisztet, hogy összeálljon. Egy bögrényi túrókrémet vegyél ki, keverd hozzá a málnapürét. A fehér részhez pedig a még olvadt csokit. Rétegezve tedd a kétféle túrókrémet a félig sült tésztára. Süsd 32-35 percig, majd a sütőből kivéve várd meg, míg kihűl. Még legalább egy órára tedd be a hűtőbe. A sütőpapírt csak ezután lehet kiszedni a tepsiből, illetve a sütit is csak ekkor vághatod fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Mascarpone sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg vaj
A töltelékhez:
- 15 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 1 vaníliarúd
- 2 dl tejszín
Az öntethez:
- friss menta
- 30 dkg vegyes gyümölcs
- cukor
Egy tálban dolgozd össze a darált kekszet, a vajat, a tojásokat, a kakaóport és a cukrot. Egy másikban keverd össze a töltelékhez való tojást a tejszínnel, a mascarponéval, majd tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét. Bélelj ki egy sütőformát a tésztával, töltsd bele a vaníliás sajtkrémet, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.
Cukorból és vízből főzz szirupot, öntsd bele a gyümölcsöket és az apróra vágott mentát, majd a tortát a frissen készített forró mártással leöntve tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény