4 isteni, krémes, olaszos torta

Süsd meg most!

Talán már te is ettél cukrászdában sajttortát, mely igazi olasz édesség. Otthon is könnyen elkészítheted, nem kell hozzá nagy konyhai gyakorlat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg kekszmorzsa
  • 125 g vaj

A töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 40 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 1 tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt maximális hőmérsékletre.

A túrót dolgozd el simára a mascarponéval, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd simára az egészet. A tölteléket öntsd a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes vagy kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd tedd hűtőbe fogyasztás előtt.

Amerikai sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg csokis keksz
  • 10 dkg teavaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • másfél evőkanál finomliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

A sütőt melegítsd elő 165 fokra. A kekszet törd össze nagyon apróra, ha bírja a turmixgéped, akkor abba is beteheted pár fordulóra. Keverd hozzá az olvadt, langyos vajat. A vajas kekszmorzsát ezután egyenletes rétegben nyomkodd bele egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, és tedd 10 percre az előmelegített sütőbe. Nem kell, hogy teljesen átsüljön. Kézi robotgéppel egy nagy tálban dolgozd simára a krém összetevőit, utoljára a tojásokat hozzáadva, majd öntsd a masszát a kekszmorzsára. Süsd a tortát 50 percig. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, meg fog szilárdulni. Ha kihűlt, egy éjszakára tedd a hűtőbe.

Málnás sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 1 bögre cukor
  • kis só
  • másfél bögre liszt

A töltelékhez:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • egy bögre fagyasztott málna
  • 500 gramm túró
  • fél bögre cukor
  • két tojás
  • fél pohár tejföl
  • vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat keverd össze a cukorral, majd add hozzá a sót. Fokozatosan keverd hozzá a lisztet, amíg össze nem áll a tészta. A legjobb, ha kézi mixert használsz. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsd a masszát. Süsd 18 percig, majd a sütőből kivéve hagyd kihűlni. A csokoládét olvaszd meg. A málnát passzírozd át. A túrót keverd krémesre, add hozzá a cukrot, majd a tojást, a tejfölt és a vaníliás cukrot, végül a lisztet, hogy összeálljon. Egy bögrényi túrókrémet vegyél ki, keverd hozzá a málnapürét. A fehér részhez pedig a még olvadt csokit. Rétegezve tedd a kétféle túrókrémet a félig sült tésztára. Süsd 32-35 percig, majd a sütőből kivéve várd meg, míg kihűl. Még legalább egy órára tedd be a hűtőbe. A sütőpapírt csak ezután lehet kiszedni a tepsiből, illetve a sütit is csak ekkor vághatod fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Mascarpone sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 2 dl tejszín

Az öntethez:

  • friss menta
  • 30 dkg vegyes gyümölcs
  • cukor

Egy tálban dolgozd össze a darált kekszet, a vajat, a tojásokat, a kakaóport és a cukrot. Egy másikban keverd össze a töltelékhez való tojást a tejszínnel, a mascarponéval, majd tedd bele a vaníliarúd kikapart belsejét. Bélelj ki egy sütőformát a tésztával, töltsd bele a vaníliás sajtkrémet, majd 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára.
Cukorból és vízből főzz szirupot, öntsd bele a gyümölcsöket és az apróra vágott mentát, majd a tortát a frissen készített forró mártással leöntve tálald.

Ezt is szeretjük