Krémsajtos, fokhagymás sült brokkoli: nem csak köretnek, főételnek is isteni
A sajtos brokkoli köretként vagy egytálételként is megállja a helyét.
Ilyen finom rég volt a brokkoli! Pedig ennél egyszerűbb receptet csak nehezen találsz. Krémes, kellemesen fűszeres és nagyon sajtos. Még diétád alatt is megehetsz belőle egy nagy adagot.
A brokkoli tele van vitaminnal és különféle ásványi anyaggal, így érdemes minél többet fogyasztani belőle. Ez a fogás senkinek sem lesz ellenére.
Sajtos brokkoli
Hozzávalók:
- 1 brokkoli
- 15 dkg sajt
- 10 dkg krémsajt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés ideje: 40 perc
A brokkolit tisztítsd meg, és szedd rózsáira. Tegyél fel egy nagy lábos vizet forrni, ha lobog, rakd bele a zöldséget, dobj hozzá kevés sót, és főzd félpuhára öt-tíz perc alatt. Szűrd le, majd rendezd a brokkolit kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba.
A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a szerecsendióval, majd rakd hozzá a krémsajtot. Dolgozd a masszát simára, öntsd a brokkolira, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Ha a sajt elkezd pirulni, ki is veheted a sütőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció