Ropogós vajas házi croissant
A jó croissant habkönnyű, kívül ropog, belül omlós. Nem biztos, hogy a sarki pékség terméke megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyugodt reggeli nagyon jó napindító. Franciaországban elképzelhetetlen, hogy croissant nélkül lássanak neki a napnak.

A péksütemény otthon is elkészíthető könnyedén, de érdemes szombat reggelre időzíteni a megsütését, és utána lustán élvezni az eredményt.

Vajas croissant

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 3 evőkanál tej
  • 2 dkg élesztő

Az élesztőt futtasd fel cukros vízben. A lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá az élesztőt, a vajat, kevés sót és a cukrot. A tésztát jól dolgozd össze, majd letakarva tedd hűtőbe. Mivel hat óra pihentetés minimum szükséges, ha előző este gyúrod meg a tésztát, másnap már csak sütnöd kell, ezért is ideális reggelinek való.

Nyújtsd fél centi vastagra a tésztát, majd vágd fel háromszögekre. Ezeket tekerd fel, és hajlítsd be, hogy félhold formát kapj. Vajazz és lisztezz ki egy tepsit, majd sorakoztasd fel a croissant-okat, és közepes lángon süsd meg őket.

Buktát is süthetsz

Ha nem franciás reggelire, inkább magyaros tízóraira vágysz, akkor süss buktát. Videónkban megnézheted, hogy lesz tökéletes a kelt tészta.

OLVASD EL EZT IS!

sajtos muffin kek lead
  • édességek
  • sós sütemény

Sajtos muffin uzsonnára

kevert
  • banán
  • sütemény

Kevert süti banánnal

Blog.hu ajánló