Rántott csirkemáj ropogós panírban
Így marad puha a bundában
Néhány trükkel megkönnyítheted a rántott csirkemáj sütését, és a fröcskölést is megúszhatod.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a rántott csirkemájat, de nem szívesen sütsz, mert a konyhád tele lesz olajfoltokkal? Vagy éppen attól tartasz, hogy a máj megkeményedik sütés közben? Ezeket elkerülheted az alábbi praktikákkal! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • 1 fokhagyma
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak jól átsülni. Nyomd a tejbe a fokhagymát, és keverd el benne. Tedd bele a májat, hogy a tej ellepje, és lefedve rakd egy órára a hűtőbe. Azért szükséges beáztatni, hogy sütés közben ne fröcsögjön nagyon. Ezt követően törölgesd át, csöpögtesd le, enyhén sózd be, hogy ne keményedjen meg az olajban, és panírozd be. 

Tedd egy tálba vagy tányérba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Majd forgasd meg mindegyikben a májat, a végén ütögesd le róla óvatosan a felesleges panírt. Bő, forró olajban süsd ki a szeleteket, többször megfordítva. Ha túl nagy lángon sütöd, hamar megég a panír, a belseje viszont nyers maradhat. Ha valamiért még mindig fröcsögne az olaj, tegyél rá egy fedőt, és úgy süsd a májat. Ha szép piros a bunda, szedd ki a szeleteket, papírtörlőn csepegtesd le, és még kicsit sózd meg őket.

Blog.hu ajánló