Rántott csirkemáj ropogós panírban
Így marad puha a bundában
Néhány trükkel megkönnyítheted a rántott csirkemáj sütését, és a fröcskölést is megúszhatod.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a rántott csirkemájat, de nem szívesen sütsz, mert a konyhád tele lesz olajfoltokkal? Vagy éppen attól tartasz, hogy a máj megkeményedik sütés közben? Ezeket elkerülheted az alábbi praktikákkal! 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 2 dl tej
  • 1 fokhagyma
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak jól átsülni. Nyomd a tejbe a fokhagymát, és keverd el benne. Tedd bele a májat, hogy a tej ellepje, és lefedve rakd egy órára a hűtőbe. Azért szükséges beáztatni, hogy sütés közben ne fröcsögjön nagyon. Ezt követően törölgesd át, csöpögtesd le, enyhén sózd be, hogy ne keményedjen meg az olajban, és panírozd be. 

Tedd egy tálba vagy tányérba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Majd forgasd meg mindegyikben a májat, a végén ütögesd le róla óvatosan a felesleges panírt. Bő, forró olajban süsd ki a szeleteket, többször megfordítva. Ha túl nagy lángon sütöd, hamar megég a panír, a belseje viszont nyers maradhat. Ha valamiért még mindig fröcsögne az olaj, tegyél rá egy fedőt, és úgy süsd a májat. Ha szép piros a bunda, szedd ki a szeleteket, papírtörlőn csepegtesd le, és még kicsit sózd meg őket.

Blog.hu ajánló