Palacsinta-alaprecept!
Plusz 3 csodás rakott verzió
Egy kivajazott tál és némi furfang segítségével megmutatjuk, hogy lesz a palacsintából frappáns egytálétel, ami vacsora és desszert is lehet.

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A palacsintát mindenki imádja, és még akkor is megéri elkészíteni, ha pepecselős munka, és utána szellőztetni kell.

Ha nem éred be a sima baracklekváros vagy túrós verzióval, akkor építs tortát a palacsintákból. A rakott remekeknek senki nem tud majd ellenállni.

Tehetsz bele sima diót és lekvárt, de mással is megbolondíthatod, ehhez adunk most néhány ötletet.

Az alaprecept

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1,5 bögre tej
  • fél bögre szódavíz
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csapott evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj

Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.

Borsodós palacsintacsigák

Hozzávalók:

  • 12 palacsinta
  • szilvalekvár
  • 3 evőkanál darált dió
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejszín
  • diónyi vaj

Hozzávalók a borsodóhoz:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom héja
  • 2 és fél dl fehérbor

A borsodóhoz a cukrot és a tojásokat egy lábasban habverővel keverd habosra, majd add hozzá a fehérbort és a citromhéjat, és lassú tűzön addig keverd, amíg emelkedni nem kezd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kisütött palacsintákat kend meg a szilvalekvárral, tekerd fel, és vágd 2 centis csíkokra. A palacsintacsigákat fektesd egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálban, és rétegenként szórd meg cukrozott dióval, majd öntsd nyakon a tejszínnel. Addig pirítsd, míg aranyszínű lesz. Borsodóval tálald.

Túrókrémes rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 8 palacsinta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • ízlés szerint porcukor
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj

A túrót keverd ki a vaníliás cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal, a citromlével és ízlés szerinti porcukorral. Szedegesd le a megmosott mazsola szárát. Vajazz ki egy mélyebb tálat, a palacsintákat kend meg a mazsolás túróval, egymásra rétegezve a tálban. Melegítsd elő a sütőt, kockázz vajat a palacsintahalom tetejére, majd olvaszd rá a sütőben.

Csokoládés rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 12 palacsinta
  • 3 tojás
  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 7 dkg cukor
  • fél csomag vaníliás cukor

Vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojásfehérjét verd kemény habbá a kristály- és vaníliás cukorral. A habba óvatosan forgasd bele a tojássárgákat és a megolvasztott csokoládét.
A palacsintákat töltsd meg a csokoládékrémmel, tekerd fel, majd vágd félbe. Egy kivajazott tepsibe rakd egymásra őket, majd öntsd le a maradék krémmel. Elmelegített sütőben addig süsd, amíg a csokiréteg ropogós nem lesz.

Blog.hu ajánló